Konu: neptün

Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12 August 2009, 09:19
Nixie Nixie isimli Üye şimdilik offline konumundadır
sevqi emektir.. emekSe vazqeçmiCek kDr ama.. özqür ßırakaCak kDr sevmektir..
 
Kayıt Tarihi: 7 May 2009
Mesajlar: 13,636
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart neptün

Neptün, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'ten uzaklık sırasına göre 8. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Kütle açısından [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'den sonra [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], çap açısından bu iki gezegen ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'ün ardından [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sırada gelir. Adını Roma deniz tanrısı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'tan alır. 1846 yılında [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tarafından bulunmuştur. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sınıfına girmektedir.





Özellikler [

Güneş'e olan uzaklığından dolayı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gezegeni hakkında kesin bilgiler bulunmamaktadır. Fakat gezegenin yakınlarından geçen [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2 uzay sondasından alınan bilgilere göre, gezegen 22300 km lik yarı çapa sahiptir ve kendi ekseni etrafındaki dönüşünü 17.24 saatte tamamlamaktadır.
Neptün atmosferinde bulut katmanının üst kısmında sıcaklık -218° C kadardır. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu gezegenin yakınından geçtiği sırada çekirdeğinin hala çok sıcak olduğunu, dolayısıyla şiddeti 1000 mil'e varan fırtınalar olduğunu saptamıştır. Gezegenin göğünde, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] adları verilen, çok soluk renkli 2 ay vardır; daha büyük olan birincisinin boyutları Dünya'nın uydusu Ay’ınkinden büyüktür. Ayrıca 13 tane bilinen küçük uydusu vardır.
Alıntı ile Cevapla