Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 21 August 2009, 23:06
Syst3m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Syst3m Syst3m isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Root Administrator
 
Kayıt Tarihi: 26 July 2008
Mesajlar: 3,557
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart peyzaj mimarı

İşin Doğası

İnsanın doğal çevresinin bilinçli bir biçimde ihtiyaçlarını en iyi karşılayarak ekonomik işlevsel ekolojik ve estetik ölçülere uygun olarak planlanmasını sağlar.
Topluma açık yeşil sahaların çocuk oyun alanlarının spor sahalarının düzenlenmesi konularında çalışmalar yapar.
Çevre sorunlarının giderilmesi için gerekli çalışmalar yapar.
Arazi kullanımının çevreye uygunluğunu değerlendirir. Tarım alanlarının yol ve binaların nerelere yerleştirilmesi gerektiğini araştırır.
Özel veya resmi kuruluşlara ait bahçeleri düzeler.
Düzenlenen çevreyi korur ve geliştirir.
Kariyer Olanakları

Üniversitede araştırma görevlisi olarak kalıp gerekli çalışmaları tamamladıktan sonra yardımcı doçent doçent profesör olabilirler.
İstihdam

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüklerinde Karayolları Genel Müdürlüğü gibi kamu kuruluşlarının çevre yeşil alan ve peyzaj düzenleme birimlerinde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Orman Bakanlığı il ve ilçe teşkilatlarında ve araştırma enstitülerinde özel peyzaj mimarlığı bürolarında çeşitli turizm tesislerinde süs bitkileri üreten ve pazarlayan özel işletmeler ve fidanlıklarda çalışabilirler.
Gereken Kişilik Özellikleri

Peyzaj Mimarı olmak isteyen kişiler şekil uzay ilişkilerini görebilme yeteneğine sahip biyoloji ve doğa bilimlerine ilgili estetik görüş sahibi yaratıcı tabiatı seven çevre kültür ve sanat olaylarına duyarlı kimseler olmaları gerekmektedir.
Benzer Meslekler

Çevre Mühendisliği İç Mimarlık Mimarlık
Eğitim

Mesleğin temel eğitim süresi 4 yıldır.
Okutulan dersler ; fizik kimya zooloji botanik jeoloji meteoroloji peyzaj mimarisi temel ilkeleri perspektif model çizme tekniği süs bitkileri üretim tekniği şehir ve bölge planlamanın ilkeleri peyzaj ekolojisi kırsal çevre sorunları ağaçlandırma bitki sosyolojisi gibi dersler verilmektedir.
3. ve 4. sınıflarda staj yapılmaktadır.
Alıntı ile Cevapla