Tekil Mesaj gösterimi
  #2  
Alt 28 August 2009, 13:49
ELçiN ELçiN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 13 February 2009
Mesajlar: 16,052
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Cvp: Yildizlar&MERKÜR

MERKÜR
Romalılar bu küçük, hızlı hareket eden gezegeni “Tanrıların Habercisi” olarak adlandırdılar. Mitolojiye göre Merkür’ün cennet, cehennem ve Dünya arasında istediği gibi seyahat etmesine izin verildi çünkü çok zekiydi ve Jüpiter onun diğer tanrıları iyi bir şekilde temsil edeceğini düşünüyordu. Bu radikal bir şey sayılırdı, zira tüm diğerlerinin – örneğin Neptün, Venüs ve Mars’ın – gidecekleri yerler çok kısıtlıydı. Bugün Merkür hayatın diğer önemli bölümlerinin yanında seyahati yönetir.

Spesifik olarak Merkür duygusal olmayan, rasyonel ve objektif düşünceyi temsil eder. Merkür'ün bir ev ve burçtaki konumu, kişinin düşünce tarzını gösterir. Çok hızlı hareket eden Merkür esnektir, kolay adapte olur ve uyum sağlar.

Merkür’ün en önemli görevi bilginin yayılmasına yardımcı olmaktır, o nedenle algı, dil, yazı, redaksiyon, araştırma, konuşma ve öğrenmeyi yönetir. Aynı zamanda telekomünikasyon, hesaplama, bilgisayar yazılımı, elektronik donanımlar, posta servisi, nakliye, kurye ve her çeşit ulaşımı yönetir. Bu gezegenin günlük hayatın işleyişiyle ilgili çok fazla sorumluluğu vardır.

Merkür geri gittiği zaman bilgiler karışır, karmaşa ve unutkanlıklar ortaya çıkar. Bu etki evrenseldir ve burcu ne olursa olsun herkes tarafından fark edilen etkilerden biridir. (Yine de, İkizler ve Başak burçları Merkür tarafından yönetildiğinden etkisini biraz daha güçlü hissedebilirler.) Merkür gerileme dönemleri anlaşma imzalamak, hassas bilgilere ulaşmak ya da önemli kararlar vermek için uygun zamanlar değildir. Bu kitapta, bu fenomenle ilgili apayrı bir bölüm var.

Merkür'ün yıldız haritanızda bulunduğu ev ve burç zihinsel aktivitenizi gösterir ve ayrıca bilgiyi nasıl algıladığınızı, topladığınızı ve dağıttığınızı söyler.

Merkür harita, mektup, seyahat planları, randevular, yollar, taşıt, reklam, yayımcılık, satış, tanıtım ve halkla ilişkileri yönetir.

Merkür kız ve erkek kardeşleri kapsayan üçüncü evinizi yönettiğinden aynı zamanda kardeşlerinizi de yönetir. Üçüncü evin yöneticisi İkizler’in, ikizi – bir kardeşi vardır.

Merkür İkizler ve Başak burçlarını yönetir. Her burçta iki ya da üç hafta geçirir ama senede üç ya da dört kez geri gittiği zaman, bir burçta on hafta kadar kalabilir. Güneş’ten hiçbir zaman fazla uzakta değildir ve Zodyak’taki turunu yaklaşık bir senede tamamlar. Merkür’ün yönettiği gün çarşambadır.
Alıntı ile Cevapla