Tekil Mesaj gösterimi
  #2  
Alt 28 August 2009, 22:23
Nixie Nixie isimli Üye şimdilik offline konumundadır
sevqi emektir.. emekSe vazqeçmiCek kDr ama.. özqür ßırakaCak kDr sevmektir..
 
Kayıt Tarihi: 7 May 2009
Mesajlar: 13,636
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Cvp: Anti-Virüs Programları Açıklamaları

--------------------------------------

Nod32 Control Center

Hızlı bir kurulumdan sonra bilgisayara yüklenen Nod32 taramada da aynı hızı gösteriyor. Anında mesajlaşma programlarına benzeyen arabirimi küçük ve sevimli. Fakat alışkanlıktan programı hemen sağ tarafa koymayın! Çünkü menüler sağa doğru açılıyor. Pencereleri sağ tarafa alabiliyorsunuz fakat programı saatin yanına küçülttüğünüzde pencereler yeniden sağda açılıyor ve kaybedebiliyorsunuz.
Nod32 temelde üç bileşenden oluşmakta. System aktivitelerinin gözlendiği AMON ofis belgelerinin gözlendiği DMON ve Internet uygulamalarının gözlendiği IMON. Her birinin kendi ayarlarının olması ve istediğinizi kapatabilmeniz güzel bir özellikleri arasında. Ayrıca düşük sistem gereksinimi ve tarama sırasında ki performansı da dikkate değer.

Neredeyse bütün özellikleri kişileştirilebilen Nod32 kullanıcılara parola korumalı ayar yapabilme imkanı tanıyarak program ayarlarına kullanıcı dışındaki kimselerin ulaşmasını engelleyebiliyor. Çok az antivirüs programında bulunan uyarıları e-posta ve ağ üzerinden başka bilgisayara mesaj olarak gönderebilme özelliğine de sahip. Fakat zamanlandırılmış görevler ve raporlama özellikleri biraz basit kalmış.

Internet üzerinden virüs bulaşmasına karşı etkin olarak yapılandırılmış IMON gelen e-postaları işaretleme Web sayfalarını tarama indirilen dosyaları tarama gibi özelliklerle göz dolduruyor. Sıklıkla çıkan güncellemeleri ister başka bir medyadan isterseniz de Internet’ten indirip yükleyebiliyorsunuz.





Norman 5.7



Norman Antivirus Control 5.7 kaliteli antivirüs çözümlerinde görmeye alıştığımız sıkıştırılmış dosyaları tarama gerçek zamanlı olarak sistem uygulamaları tarama sesli alarm gibi özelliklerle donatılmış olarak geliyor. Sistemdeki bir dosyaya erişim sağladığınızda ve bir e-posta eklentisini açtığınızda NVC hemen devreye girerek dosyaları truva atlarına solucanlar ve virüslere karşı tarıyor. Norman’ın sık sık yeni virüs güncelleme paketleri sunarak yeni virüslere karşı önlem almanıza yardımcı oluyor. Virüs güncellemelerinin yanında programın kendisi ile ilgili dosyaları da Internet’ten indirerek hem programın hem de virüs tanıma veritabanının herzaman güncelliğini muhafaza ediyor. Fakat güncelleme çıkartmaktaki hızını dosya taramasında da görmek mümkün. Norman’ın dosya taraması dll yapısının sağladığı avantajla oldukça hızlı çalışıyor. Yeni çıkmış ve keşfedilmemiş virüsleri tarama özelliğine olan SandBox ise ürünün en önemli özelliklerinden biri. Yazılım devi Microsoft da ürünlerini SandBox ile taratmakta.



Norman Internet ile oldukça iyi uyum sağlamış durumda. Gelen - giden e-postaların ve haber gruplarına gönderilen mesajların kontrolünün başarıyla kalkabiliyor. İstenirse gelen bütün ekleri bile iptal edebilirsiniz. Belli sürelerde bir diski veya bir dizini tarama gibi otomatik işlemleri bir iş olarak tanımlayabilirsiniz. Norman’ın arayüzü basit ve her işleminizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Fakat biraz daha çekici de olabilirdi.




Norton Antivirus 2005



Antivirüs programı denilince ilk akla gelenlerin başında Symantec’in Norton Antivirus ürünü geliyor. Norton Antivirus her yıl başarısını pekiştirecek bir ürünle raflardaki yerini alırken antivirüs sektörünün ilklerine de imza atıyor. Ülkemizde birçok kullanıcısı bulunan Norton’un en büyük dezavantajı sistem kaynaklarını fazlasıyla kullanması. Kurulumu bile çok uzun süren düşük konfigürasyonlu bilgisayarlarda çalışmayı çok güçleştiriyor. Çok sade ve basit bir arabirime sahip ürün sınırlı kişileştirilebilir ayar sunuyor.

Norton solucanlara truva atlarına ActiveX kontrollerine Java uygulamalarına zararlı ofis belge makrolarına e-posta virüslerine karşı bilgisayarınızı başarıyla koruyor. Yayınlanan virüs güncellemeleri Internet’ten çok hızlı indiriyor. Özel bir tarama alanı oluşturabiliyor zamanlanmış görevler ekleyebiliyorsunuz.

Internet ile bütünleşmesi çoğu ürün gibi çok başarılı olan Norton Antivirus 2005 gelen ve giden e-postaları ilk önce kendi üzerinde tarıyor daha sonra e-posta istemcisine iletiyor. Bu sayede de virüsün gelen kutusuna düşmesi engelleniyor. Anında mesajlaşma programlarına da destek verebiliyor. Bloodhound teknolojisiyle yeni ve tanımlanmayan virüslere karşı koruma sağlayabiliyor. Internet solucan koruması Internet’te dolaşan solucanları bilgisayarınıza girmeden engelliyor. Bu özelliklerine ek olarak bilgisayarı açabilen CD’si bilgisayarın başlangıç sektöründe oluşan sorunlara karşı çözüm sunuyor.






Panda Titanium 2005



Bellekteki programları tarayarak kuruluma başlayan Panda sisteme bir çırpıda kuruluyor. Panda’nın geçmişten gelen başarılı arabirimi 2005 sürümünde de devam ediyor. Panda yüklendikten sonra devamlı uyarı penceresi çıkartarak güncellemelerin yapılmasını istiyor. Güncellemeler bitiyor daha sonra tam tarama yapılmadığını belirten uyarı pencereleri çıkıyor. Fakat bu pencereler bir süre sonra can sıkıcı olabiliyor. Bu yüzden uyarıları dikkate alın ve yapmak istediği işleme izin verin. Bunun dışında sade arabirimi kısıtlı kişiselleştirilebilir ayarlara kolay ulaşmayı sağlıyor.

Panda’ya yeni eklenen TruPrevent özelliği sayesinde virüs güncellemesi olana kadar tanımlanmayan virüsleri tespit edebilmekte ve sistemden kaldırabilmekte. Virüs tespitinde çok başarılı olan Panda aynı başarıyı raporlamada gösteremiyor. Panda ile birlikte bütünleşik olarak gelen güvenlik duvarı anti-spyware ve anti-dialer özellikleri sayesinde komple güvenlik çözümü sunabiliyor. Tarama sırasında fazla olmasa da yine de sistem kaynaklarına belli bir yük biniyor. Günlük olarak gelen tehlike uyarıları sayesinde virüsler daha size ulaşmadan bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

Panda e-posta istemcileriyleWeb tarayıcılarıyla ve anında mesajlaşma programlarıyla bütünleşerek Internet’ten gelecek tehlikelere karşı sisteminizi başarıyla koruyabiliyor. Bunun yanında birkaç antivirüs çözümünde bulunan Kurtarma Disketi oluşturma bölümü Panda’da da unutulmamış.
Alıntı ile Cevapla