Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 1 September 2009, 19:07
ELçiN ELçiN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 13 February 2009
Mesajlar: 16,052
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Wink Renkli Kurabiye

Renkli kurabiye
Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım paket margarin yada tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı süt
- Kakaolu Hamur İçin:
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı tozşeker
- 1 çorba kaşığı süt
YapılışıUnu bir kaba eleyin, tozşeker, vanilya, kabartma tozu, margarin yada tereyağ, yumurta ve 1 çorba kaşığı süt ilave edilip güzelce yoğrun. Hamur ikiye bölünüp yarısına kakao, 1 çorba kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı süt ilave edilip tekrar yoğurun. İki hamuru 1 saat buzdolabında bekletin.
Beyaz hamurun üçte birini bir kenara koyun. Kakaolu hamurunda üçte birini bir kenara koyun. Kakaolu hamuru bir santim kalınlığında bir dikdörtgen olarak açın. Birer santim eninde şeritler kesin. Aynı işlemi beyaz hamurda tekrarlayın.

Üç sıra halinde bir beyaz, bir kakaolu ve tekrar bir beyaz hamur şeridini yanyana koyun. İkinci sırada beyazın üstüne kakaolu şerit, kakaolunun üstüne beyaz şerit gelicek şekilde sırayı tamamlayın. Üçüncü sırada tekrar birinci sırada ki gibi tekrarlayın. Kalan beyaz ve kakaolu hamura sarın. Yuvarlayarak şekil verin.

Yaklaşık yarım saat buzdolabında bekledikten sonra birer santim kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
Alıntı ile Cevapla