Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11 September 2009, 12:14
Syst3m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Syst3m Syst3m isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Root Administrator
 
Kayıt Tarihi: 26 July 2008
Mesajlar: 3,557
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Moral Dünyası'nda Kuran'ı anlayarak okuma

Moral Dünyası dergisinin Ramazan sayısının kapak dosyası Kuran'ı anlayarak okumaya ayrıldı.

Moral Dünyası dergisi Yazı İşleri Müdürü Ekrem Altıntepe, neden bu konuyu seçtiklerini ve dergniniçeriğinde neler olduğunu şu şekilde açıkladı: "İçerisinde oruç, sadaka, zekât gibi birçok hikmetler barındıran Ramazan ayını özel kılan nedenlerden birisi de Kur’an-ı Kerim’in bu ay içerisinde indirilmeye başlanmış olmasıdır. Yüce Rabbimiz’in Bakara Suresi’nin 185. ayetinde “(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır.” diyerek Ramazan ayının bu özelliğini belirtmektedir.

Asr-ı Saadet’te Peygamber Efendimiz (a.s.m.) Ramazan ayı geldiğinde Kur’an okumasını sair zamanlara göre daha fazlalaştırmış, sahabe efendilerimiz de bu ayda Kur’an okumayı artırmışlardır. Efendimiz’in (a.s.m.) Cebrail ile her Ramazan ayında Kur’an-ı Kerim’i karşılıklı olarak okumaları dolayısıyla “mukabele” kültürü oluşmuş, Müslümanlar her Ramazan’da mukabele ile Kur’an’ı hatmetmeyi gelenek haline getirmişledir. Ancak Efendimiz (a.s.m.) Kur’an’ı sadece okumakla kalmamış, ondaki hikmetleri ve mesajları da sahabelerine anlatmış, ayetlerin ve surelerin ardındaki manaları onlara izah etmiş ve bu mesajları bizzat kendi hayatında tatbik ederek bu konuda da örnek olmuştur. Ramazan ayını bir kere daha idrak ettiğimiz ve Kur’an-ı Kerim okumayı artırdığımız bu günlerde onu Efendimiz (a.s.m.) gibi okuma ve anlamaya ihtiyacımız var.
Moral Dünyası, Kur’an’ı “anlayarak okuma”dan yola çıkarak bu ayki kapak konusunu bu konuya ayırdı. Asr-ı Saadet’te Efendimiz ve sahabelerinin Kur’an’ı Ramazan ayında nasıl okudukları ve anladıkları ile ilgili iki dosyayı programcı yazar Mehmet Paksu ve yazar Abdullah Kara kaleme aldı. Doç. Dr. Şadi Eren ise Kur’an-ı Kerim’in mesajlarını günlük hayatımızda nasıl yaşamamız ve hayatımıza nasıl tatbik etmemiz gerektiğini izah ediyor.
Şimdilik 4 kitaptan oluşan “Kur’an Okumaları” serisinin yazarı Metin Karabaşoğlu ile Kur’an okumalarını nasıl yaptığına dair söyleşi Kur’an ayetleri üzerinde tefekkür etme ve Kur’an’ı anlayarak okumak isteyenler için bir rehber niteliğinde. İlahiyatçı yazar Kenan Demirtaş ise Risale-i Nur müellifi Bediüzzaman Said Nursi’ye Kur’an’dan daha fazla istifade edebilmenin yollarını soruyor.
Dergide Uzman Pedagog Adem Güneş’in çocuk ve yalan üzerine kaleme aldığı yazıda yalancı çocuk yetiştirmemenin yolları tarif ediliyor.
Eğer büyük büyük büyük babanıza ait bilgileri merak ediyorsanız Zeynep Çingay tarafından kaleme alınan yazı tam sizin istediğiniz tarzda. Bu yazı ile Türkiye Cumhuriyeti nüfus kayıtlarına girmiş ilk atanıza ait bilgilere ulaşmanın yolunu öğrenebilirsiniz.
Dergide Psikolog Fatih Reşit Civelekoğlu, sabır taşını çatlatmamak için iki formül önerirken, Dr. Nihat Kaya evliliği mahvetmenin on yolunu gösteriyor"
Alıntı ile Cevapla