Tekil Mesaj gösterimi
  #4  
Alt 14 November 2008, 08:05
ceyLin ceyLin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 September 2008
Mesajlar: 15,180
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Post Cevap: Kutsal Ramazan’ın Muhteşem Tatlıları



Tarifler

Kireç kaymağında bekletilmiş kabak tatlısı
Malzemesi:
1 kg porsiyon şeklinde kesilmiş kestane kabağı
1 kg toz şeker
200 ml su
1 yemek kaşığı ceviz içi
25 g kaymak

Hazırlanışı:
Kesilmiş ve soyulmuş kabakları iki saat kadar kireç suyunda bekletip iyice yıkayın. Bir tencereye alıp üzerine toz şeker ve suyunu ilave ederek bir saat kadar pişirin. Soğuyunca ceviz içi ve kaymakla servis edin.

Ayva tatlısı
Malzemesi:
4 adet ayva
1 kg şeker
200 ml su
Kaymak

Hazırlanışı:
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün. İçini bıçak yardımı ile oyup çekirdeklerini bir kenara ayırın. Ayvaları suyun içinde beş dakika haşlayın; sonra fırın tepsisine dizip çekirdeklerini, toz şekeri ve suyunu ilave edip 150 derece fırında iki saat pişirin. Soğuduktan sonra kaymak ile servis edin.

Güllaç
Malzemesi:
1 paket güllaç
1 litre süt
250 g toz şeker
1 yemek kaşığı gülsuyu
100 g file badem
1 adet ayıklanmış nar
1 yemek kaşığı yeşil fıstık

Hazırlanışı:
Tencerede süt, şeker ve gülsuyunu beraber ısıtın. Bir güllaç yaprağını parlak tarafı üste gelecek şekilde tepsiye serin ve sütle ıslatın. Bu işlemi diğer yapraklara da uygulayın. Ortasına file badem serpin. Tekrar üzerine güllaç yapraklarını kapatıp sütü dökün. Tüm yapraklar bittikten sonra soğumaya bırakın. Üzerini nar taneleri ve çekilmiş yeşil fıstıkla süsleyip servis edin.

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Malzemesi:
Hazır ekmek kadayıfı
2 kg toz şeker
2 litre su
5 adet tarçın çubuğu
1/2 limon
Kaymak

Hazırlanışı:
Ekmek kadayıfını yumuşayıp büyümesi için 6-7 bardak ılık su ile ıslatın. 15-20 dakika bekletip suyunu süzün. Diğer tarafta şurubu hazırlamak için bir tencereye suyu ve toz şekeri koyun, şekeri eritin. İçine tarçın çubuklarını ve yarım limonu ilave edin. Tavada toz şekeri biraz yakıp şurubun üzerine ekleyerek renk verin. Şurup koyuca bir kıvama gelince 25-30 dakika kaynamaya bırakın. Sonra bir kaşık yardımıyla şurubu tepsinin üzerine dizdiğiniz kadayıfın üzerine dökün. Tepsiyi kısık ateşe koyun, arada şurubu kenarlardan alıp üzerine dökerek ekmek kadayıfını pişirin. Soğuyunca kaymak ve frambuaz sos ile servis edin.
Alıntı ile Cevapla