Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 15 November 2008, 20:43
ceyLin ceyLin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 September 2008
Mesajlar: 15,180
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Post Arama Motoru Optimizasyonu Nedir ?

Arama Motoru Optimizasyonu Nedir ?

Arama Motoru Optimizasyonu (İngilizce'de SEO - Search Engine Optimization olarak biliniyor), sitenizle ilgili konularda Arama Motorlarında yapılan aramalar sonucu sitenize trafik akmasını (ziyaretçi gelmesini) sağlamak olarak tanımlanabilir. Bu aynı zamanda Arama Motoru Pazarlaması olarak da kullanılabilir.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO - Search Engine Ranking) aslında sitenizde yapacağınız değişiklikler sonucu Arama Motorlarında ve Web Kataloglarında konuya uygun olarak yüksek bir sıralama elde etmek için kullanılıyor.

İnternet kullanıcılarının %81'inin aradıklarını bulmak için Arama Motorlarına güvendiklerini biliyor muydunuz ? Bu da yerinde bir davranış. Çünkü Arama Motorları aynı zamanda internet pazarlamanıza (internetteki sitelerinizin bulunmasına) katkıda bulunması ve onları ınternet kullanıcılarına sunması gerekir.

Arama Motoru Optimizasyonu Nedir ? sorusuna teknik bir bir açıklama yapmak gerekirse, bir sitenin Arama Motorlarına yaptığı kayıt sonrası ındekslenmesi ve bulunması için iyi optimize edilmiş olması gerekir. Arama motorları, yapılan kayıt sonrası kayıt edilen sayfa ve takip eden sayfalarda bulunan içeriği okuyup indeksleyebilmek için sitenizi baştan sonra gezecek programlar kullanırlar. Bu programlar robot, Örümcek (Spider), Crawler olarak da isimlendirilirler. Bu da demektir ki sadece sitenizi başvurmak yeterlı olmayacaktır. İndekslenmek için bir içerik de sunmalısınız.
Alıntı ile Cevapla