Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 23 November 2008, 16:25
eLanuR eLanuR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member
 
Kayıt Tarihi: 1 September 2008
Mesajlar: 0
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Arrow Silver-Zinc in, Li-on Out

Laptop kullanıcıların en çok yakındıkları konunun az pil ömrü olduğu yadsınamaz bir gerçek. Li-on pillerin kullanıldığı çağımızda telefon kullanıcılarının bu konuda herhangi bir sorunu olmasa da Li-on piller artık laptoplarda yetersiz kalmaya başlıyor. Bu konuyla ilgili ilk çalışmalar sonucu Silver-Zinc piller yakında görücüye çıkacak.

Silver-Zinc piller, Li-on pillerden yüzde 40 daha fazla pil ömrü sunarak 3 saat laptop kullanılabilmesini sağlayabiliyor. Ayrıca Li-on pillerden genel anlamda daha uzun ömürlüler. 1 sene boyunca kullanılan Li-on pil ve Silver-Zinc pile bakıldığında Li-on pillerin güç kapasitesinde yüzde 30 oranında azalma görülürken, Silver-Zinc piller de ise bu süre zarfında herhangi bir düşüş yaşanmıyor. Silver-Zinc piller yüzde 95 oranında geri dönüştürülebilen bir yapıya sahip olmaları sayesinde çevre dostu bir ürün olduğunu da gösteriyor.

2009'da bütün laptop'larda kullanılmaya başlanması beklenen Silver-Zinc pillerin mobil cihazlarda da kullanılması bekleniyor. 1991'den beri kullanılan Li-on pillere artık veda etme vakti yaklaşıyor gibi görünüyor.
Alıntı ile Cevapla