Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 24 November 2008, 14:33
ceyLin ceyLin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 September 2008
Mesajlar: 15,180
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Post Wallpaper Yapımı[Uzantılar]

1) İlk olarak yeni bir döküman açıyoruz(500 X 500 boyutu kullanılan ölçü) Renkleri sıfırlıyoruz ilk olarak "D" tuşu daha sonra "X" tuşuna basıyoruz.



2) Bu adımları izliyoruz. Filter / Render / Clouds. Sonra bunu; Filter / Render / Difference Clouds. Daha sonra (Ctrl + F) kombinasyonlkarını kullanarak bir kaç defa bu efekti tekarlıyoruz.Resmimiz aşağıdaki resme yaklaşık olarak benzemesi gerekir.

3) Sonra bu adımları izliyoruz; Filter / Artistic / Rough Pastels. Buradaki çıkan ayarları şu şekilde ayarlıyoruz; Stroke Length: 7 Stroke Detail: 15 Texture Type: Canvas Scaling: 100 Relief: 20 (Inver seçeneği aktif olmamış olacak) Texture Light Direction: Bottom



4) Daha sonra bu adımları takip ediyoruz Filter / Brush Strokes/ Accented Edges. ayarlamaları bu şekilde ayarlıyoruz.; Edge Width: 2 Edge Brightness: 38 Smoothness: 5



5) Bu ayarları gideleim; Filter / Distort / Polar Coordinates Convert: Rectangular to Polar.Resmimiz aşağıdakine benzemeli;

6) Bu ayarlara gidiyoruz Filter / Stylize / Wind Method: Wind Direction: Right (CTRL + F) kombinasyonlarını kullanarak (3 kere) efektimizi sonlandırıyoruz.



7) Tekrar bu ayalraı izleyelim; Polar Coordinates Convert: Polar to Rectangular



8) Sonra: Hue/Saturation (CTRLl + U) Kombinasyonlarını kullanarak istediğimiz rengi verebiliriz.(Colorize seçeniğini aktif olacak)



9) CTRL+J kombinasyonlarını kullanarak layer'ı duplicate ediyoruz, blending mode'unu overlay olarak değiştiriyoruz ve opacity'i of 50% olarak ayarlıyoruz.



10) Daha sonra resmimize Filter->Blur->Gaussian Blur'u 2,5'e getiriyoruz ve yeni arka planın keyfini çıkarıyoruz.


Alıntı ile Cevapla