Tekil Mesaj gösterimi
  #2  
Alt 27 November 2008, 17:32
ceyLin ceyLin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 September 2008
Mesajlar: 15,180
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Post Cvp: NASA ve UfO 'lar

Dünya dışı yaratıklar uzun yıllardır zihinlerde soru işareti olarak kalmışlardır. İlk kez 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Amerika’da görüldükleri iddia edilen dünya dışı akıllı yaratıklara olan ilgi (Extraterrestrial Intelligence) medyanın da olayı sürekli gündemde tutması ile artmıştır. Zamanla Amerika’dan sonra Avrupa’da da Ufo gördüğünü hatta uzaylılar tarafından zorla kaçırıldığını iddia edenler olmuştur. Bilimadamlarınca yapılan onlarca deneyle gerçek olmadıkları ispatlanmış olmasına rağmen iddiaların sonu gelmemiştir. Dünyada hayatın ve ‘insan’ varlığının nasıl ortaya çıktığı çözülemediğinden insan beyni bu tip gizemli iddiaları hayatın kaynağına bağlamaktadır. Bunun başlıca nedeni insan psikolojisinin gizemli olaylara karşı ilgisidir. Hüseyin Batuhan ‘Bilim ve Şarlatanlık’ adlı kitabında kanıtlanmamış olmalarına rağmen ufo gördüklerini iddia edenlerin sayısının neden sürekli arttığını çok güzel özetlemiştir : ‘İnsan beklentilerinin ve önyargılarının gözlemlerini nasıl etkilediğini bilmeyen yok gibidir. Örneğin bir yakınınızı heyecan ve sabırsızlıkla beklerken bir çok kişiyi uzaktan ona benzetirsiniz. Aynı şekilde, hayaletlere inanan bir kimse, özellikle alacakaranlıkta gördüğü bir gölgeyi kolaylıkla hayalet sanabilir. İlk uçan daireler haberi çıktıktan sonra birçok insanın gökte bunları arar duruma geldikleri ve gördükleri her uçan cismi bir ‘uzay gemisi’ gibi görme eğiliminde oldukları şüphe götürmez.’ (Batuhan, 1993)

İşte bunun farkında olan medya kuruluşları da daha fazla tiraj yapabilmek adına konuyu sürekli gündemde tutmuşlardır.

Uzaylılarla iletişime geçmek için 1960’lı yıllardan beri bilimsel deneyler yapılmaktadır. Ancak dünya dışından hiçbir sinyal alınamamış ve denemelerin tümü sonuçsuz kalmıştır. 1973 yılında ABD’ de başlayan CETI ( Communication with Extra-Terrestrial Intelligince ) projesinden de bir delil çıkmayınca daha komik bir iddia ortaya atılmıştır; ‘daha önce diğer gezegenlerde de yaşam olmuştur ancak çok ileri olan bu uygarlıklar nükleer savaşlar sonucu ortadan kalkmıştır’.

Fotoğraf 1:


Dünyaca ünlü Roswell olayı... Amerika'da Roswell kasabası yakınlarına düşen bir ufodan çıkan uzaylı yaratığın otopsisi videoya alınır ve kaset medyaya sızar. Kodak yetkilileri filmin ilgili tarihte üretilen bir film olduğunu ve filmde herhangi bir montaj olmadığını açıklamıştır. Karşı bir iddia ise bunun bir çocuk cesedi olduğudur.



Fotoğraf 2:


Işığı karşınıza alarak yaptığınız fotoğraf çekimlerinde fotoğraf makinesi ışık kaynağını baz alarak ölçüm yapar. Dolayısıyla ışıkla aranızda bulunan obje (uçan ya da uçmayan) karanlık çıkacaktır. Aşağıdaki fotoğrafta görünen bina bu kurala uyuyor. Ancak sonradan fotoğrafa monte edilen uçan cisimler uymuyor.


Ne de olsa onlar birer UFO!...


Fotoğraf 3:


İşte bir ışık hatası daha... Görüldüğü üzere güneş ışığı ağacın önünden gelen ufoyu aydınlatıyor. Fakat yanında duran ağaç karanlıkta kalmış.




Fotoğraf 4:


Gece çekilen ilginç bir ufo fotoğrafı... Hem de hiçbir fotomontaj yok...



Fotoğraf 5, 6, 7:


Aşağıdaki ufo fotoğrafları ise benim tarafımdan başkent üniversitesi’nin bahçesinde çekildi. Üstelik yukarıdaki kadar ayrıntılı araçlar da kullanılmadı. Sadece bir sopa, makara ve eski bir bakır tabak yardımıyla ufo fotoğrafı çekmek mümkün oluyor. Eğer photoshop ile çektiğiniz fotoğrafları düzenlerseniz gazetelere dahi çıkabilirsiniz...
Alıntı ile Cevapla