Tekil Mesaj gösterimi
  #5  
Alt 4 December 2008, 21:15
ceyLin ceyLin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 September 2008
Mesajlar: 15,180
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Post Cvp: Şeker Hastaları İçin Genel Bilgiler

Peki fazla kiloyu, şeker hastalığı açısın*dan bu derece önemli kılan nedir ?
Yağ, vücut hücrelerimizin insülin hormo*nuna karşı olan cevaplarını değiştirir. Bu hücrelerin insülinin etkilerine karşı daha di*rençli olmalarını sağlar ki, bu durum da insülinin kanımızdan hücrelere soktuğu (gli*koz ) miktarını azaltır.
Sonuçta kan dolaşımınızda daha fazla şe*ker kalarak, kan şekeri düzeyini arttırır.
Kilo verdikçe, hücrelerimizin insüline kar*şı cevaplarında artış olur ve dolayısıyla insülin etkisini daha iyi gösterebilir.
Kilo kaybının derecesi de illa fazla olması gerekmez.
5-10 kiloluk ya da kilonuzun % 5-10′u oranında bir kilo kaybı, bir taraftan kan şekerinizi, diğer taraftan da kan koleste*rolünüzü ve de kan basıncınızı düşürebi*lir.
Tokluk kan şekeri yüksekliği, kalp hastalıkları riskini de artırıyor
Diyabet hastalarının kanında çok miktar*da bulunan glikozun yani şekerin damar sertliğine neden olmasıyla, kalbe gelen kan miktarı azalıyor. Bunun sonucu olarak hisse*dilen göğüs ağrısı, kalp krizine veya ani kar-diyak ölümlere neden oluyor. Uzmanlar, özellikle öğünlerden iki saat sonra ortaya çı*kan tokluk kan şekeri yüksekliğinin, bu riski arttırabileceğine dikkat çekiyorlar.
Şeker hastalığı olmayan kişilerde yemek*ten sonra pankreasta üretilen insülin hormo*nu, hızlı bir şekilde salgılanıyor. Ancak tip 2 şeker hastalarında, bu hızlı erken dönem in*sülin salgılanması kayboluyor.
Açlık kan şekeri normal olan kişilerde, öğünler*den 2 saat sonra ölçülen kan şekeri yüksek olabi*liyor ve gizli şeker bulu*nabiliyor. Sadece açlık kan şekeri kontrolü ve tanısının, tip 2 diyabette yetersiz olduğunu açıklayan uzmanlar, 100 hastadan 31′inin açlık kan şekerinin nor*mal olmasına rağmen tokluk kan şekerine bakıldığında şeker hastası tanısı aldıkları*nı vurguluyorlar.
Diyabetiklerin ilaç tedavisini ve diyeti kendi başına bırakması sakıncalı
İlaç ve insülin alan, hatta diyet yapan di*yabetiklerin, bunları kesinlikle aksatmaması gerekiyor. Çünkü bu ilaçların etki süreleri, 8-12 saat arasında değişiyor ve hasta bu ilaç*ları almayı kendi başına bırakırsa, kalp ve tansiyon hastalıkları riskini daha da artırmış oluyor.
Alıntı ile Cevapla