Tekil Mesaj gösterimi
  #3  
Alt 14 December 2008, 19:52
ceyLin ceyLin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 September 2008
Mesajlar: 15,180
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Post Cvp: Güzellik Önerileri

Gümüş Çorap

Gümüşün koku ve nem giderici olması, anti bakteriyel özelliği, elektrik iletken, termal iletken ve oligodinamik olması geniş bir alanda kullanımını sağlıyor.
Gümüş iplikli çorapların en önemli özelliği ayak kokusunu bir saat içerisinde tamamen gidermesi. Bunun yanında ayakta oluşabilecek mantar, kaşıntı ve huysuz ayak sendromu gibi sorunları da ortadan kaldırıyor
Ayaktaki yaraların iyileşmesini hızlandıran gümüş iplikli çoraplar başta diyabet hastaları olmak üzere diğer damarsal kökenli ayak ve bacak yaralarını, egzama sorunlarını da önemli ölçüde gideriyor. Ayrıca obeziteye bağlı olarak deride çatlak ve yara açılmalarını önleyebiliyor..

Gümüş çorabın kullanım alanları
* Ayak ülseri olanlar (diyabetik ayak yaraları)
* Diyabet hastaları
* Ayak yaralanmasına maruz kalanlar
* Ayakta mantar ve egzama sorunu olanlar
* Gün boyunca ayakkabı veya bot giymek zorunda olanlar (asker, polis vb.)
* Spor yapanlar (amatör veya profesyonel)
* Ayak sağlığı ve bakımına önem verenler
* Ayak kokusu sorunu yaşayanlar
* Kayak yapanlar
* Hamileler
* Ayak yolu ile mikrop ve bakteri girme olasılığı olan yerlerde çalışanlar
* Kilo sorunu olanlar

Suya düşük akımlı elektrik verme yöntemi

Ayağın terlemesi sonucu ortaya çıkan ve sahibine büyük rahatsızlık veren ayak kokusunun, suya düşük akımlı elektrik verilerek tedavi edilebildiği bildirildi.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniği Şef Yardımcısı Uzman Dr. Zerrin Öğretmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayak kokusunun nedeninin, ayak teriyle birleşen bakteri ve mantarlar olduğunu söyledi.

Öğretmen, sentetik çorap ya da kapalı ayakkabıların, ayakların hava almasını engellediğini ve terlemesine neden olduğunu ifade etti. Ayakların günde iki üç kez yıkanması ve iyice kurulanması gerektiğini vurgulayan Öğretmen, ''Ayak aralarını terleten kapalı ayakkabı ya da sentetik çorap giyilmemeli. Ayaklar günde iki üç defa yıkanıp kurulanmalı'' diye konuştu.

Evde otururken rulo haline getirilmiş pamukların, ayak parmaklarının uçlarına yerleştirilerek, parmak aralarının havalandırılmasını öneren Öğretmen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Pamuklu ya da yün çoraplar ile açık ayakkabı giyilmeli, ayaklar yıkandıktan sonra mutlaka kurulanmalı ve başkasının terlikleri kesinlikle giyilmemelidir. Ayak kokusunun nedeni mantar değil de bakteriyse araştırılmalıdır. Çünkü bakteri kana karışıp kasıkta beze de yapabilir. Parmak araları zamanla ter nedeniyle yumuşar, çatlar ve buradan giren bakteri kana karışıp lenf bezi iltihabı ve yılancık yapabilir.''

Öğretmen, kokuyu ve bakterileri gidermek için permanganat banyosundan faydalanılabildiğini, bu antiseptik solüsyonun 2,5 litre suya bir tablet atılarak hazırlandığını ve ayakların sabah akşam beşer dakika bu suda bekletilebildiğini bildirdi. Çeşitli yöntemler denenmesine rağmen halen geçmeyen ayak kokusunun fiziki yöntemlerle tedavi edilebildiğini belirten Öğretmen, şunları söyledi:

''Çeşitli yöntemleri deneyen ancak yine de ayak kokusu sorununa çare bulamayanları, günde 20'şer dakikalık 10 seansla tedavi edebiliyoruz. Çeşme suyuna düşük akımlı elektrik vererek tedaviyi sağlıyoruz. Bazı çok ileri durumlarda botoks tedavisi de uygulayabiliyoruz.''
Alıntı ile Cevapla