Tekil Mesaj gösterimi
  #4  
Alt 14 December 2008, 20:10
ceyLin ceyLin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 September 2008
Mesajlar: 15,180
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Post Cvp: Her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler

*Çileklerinizin üzerindeki kum ve toprağı temizlemek için ıslak bir muslin kumaşa sarıp ve birkaç kere hızla sallayın. Çileklere bulaşan kum ve toprağın muslin kumaşa yapıştığını göreceksiniz.

*Yumurta haşlanırken patlamasını önlemek istiyorsanız, tepesine bir iğne ile birkaç delik açın. Böylece su, yumurtanın kabuğundan içeriye girerek hem yumurtanın patlamasını önleyecek, hem de yumurtanız çok kolay soyulacaktır.

*Pişirdiğiniz pilavın tane tane olmamasından şikayetçiyseniz, pilavı pişirdiğiniz kabın içine pişirme esnasında ince dilimlenmiş bir limon koymanız kafidir. Bu basit işlem, hem pilav tanelerinin yapışmasını önleyecek hem de pilavınızı beyazlatacaktır.

*Yeşil renkli sebzelerinizi pişirirken renklerini kaybemesini istemiyorsanız, tencerenin kapağını biraz aralık veya tamamen açık tutun. Böylece, buharın dışarı çıkması sağlanacak ve sebzeleriniz renklerini kaybetmeyecektir.

*Makarna haşlarken başında beklemezseniz genelde suyunu taşırırsınız. Özellikle yeni makarna yapmaya başlayanlar da makarnaların birbirine yapışmasını önleyemezler. İşte size her iki derdinize de derman olacak bir çözüm yolu; makarna haşlarken suyuna biraz tereyağı veya birkaç çay kaşığı bitkisel yağ katarsanız, tenceredeki suyun taşmasını ve makarnaların birbirine yapışmasını önlemiş olursunuz.

*Reçel kaynatırken karıştırma işlemini mutlaka tahta kaşıkla yapınız.

*Mumlarınızın ömrünü uzatmak istiyorsanız, kullanmadan iki saat kadar önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin. Soğumuş ve iyice sıklaşmış mumunuz daha uzun ömürlü olacaktır.

*Muz çok dayanıklı bir meyve değildir. Bir süre sonra kararmaya başlar. Özellikle muzu 12 C’nin altında, mesela buzdolabınızda sakladığınızda bu süreci hızlandırmış olursunuz. Muzunuzu saklayabileceğiniz en ideal ortam yine oda sıcaklığında bir yerdir. Tabii fazla bekletmeden tüketmek kaydıyla...

*Marullarınızı uzun süre tazeliğini koruyarak saklamak için önce bir saat su dolu bir kapta tutun, daha sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Böylece marullarınızı 10 gün boyunca diriliğini kaybetmeden saklayabilirsiniz.

*Sebzelerinizi tuzlu suda yikamayi aliskanlik haline getirin. Tuzlu su, sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.
Alıntı ile Cevapla