Tekil Mesaj gösterimi
  #3  
Alt 19 December 2008, 10:46
HaZzAn HaZzAn isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Banned
 
Kayıt Tarihi: 26 September 2008
Mesajlar: 0
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Cvp: anoReksi / anorexia ??

ANOREKSİDE KÖTÜYE GİTMEYİ ÖNLEME
Kulağa basit gelebilir ama doğru olan şu ki: hiç kimse diyet yapmasaydı anoreksi diye bir hastalık olmazdı. Diyet yerine vücudunuzun normal gelişimi ve sağlığı için gerekli tüm besinleri sağlayan bir yemek planı hazırlayın. Sağlıklı kiloya erişmek için çalışmak istiyorsanız yağlı ve şekerli yiyecek ve arıtılmış karbonhidrat alımını kısıtlayın (tamamen alımını kesip yok etmeden). güçlü kemik sağlıklı kas ve organlarınızın varlığını sürdürmek için bol miktarda tahıl hububat meyve sebze ve yeterli ölçüde süt ve protein yiyecekleri tüketin. Ayrıca haftada 3- 5 gün 30- 60 dakika kadar egzersiz veya fiziksel aktivitede bulunun. Bir koç veya eğitmen gözetimi dışında daha sert bir alıştırma metodu aşırı olacaktır.
Kendinizi "şişman olmanın" baskısı altında ezilmeye başladığınız hissettiğiniz zaman görünüşünüz üzerine düşünür taşınmak yerine daha zayıf olsaydınız hayatınızın nasıl daha iyi olabileceği sorusunu kendinize sorun. Şuanda sahip olamadığınız neye sahip olurdunuz? Arkadaşlar? Kendine güven? Aşk? Kontrol? Başkalarının beğenisi? Kabullenişi? Başarı ve statü?
Daha sonra sağlıksız bir şekilde zayıf olmanın size bunların hiçbirini getirmeyeceğinin farkına varın; bu şekilde bir zayıflık daha fazla kilo kaybında sürekli desteklenmek zorunda olan ancak kırılgan aldatıcı bir başarıyı beraberinde getirebilir. Önceki paragrafta listesi yapılan bütün maddeler sağlıklı insanın mantıklı hedefleridir; ama bunları çalışarak başarmak direk kilo vererek başarılı olmaya çalışmaktan çok daha etkilidir. Kilo kaybetmek mutluluk getirseydi açlıktan kıvranan III. Dünya çocukları haz içinde mutluluktan kendilerinden geçmiş olurlardı. Bu çocuklar mutsuz ve bunalımda; tıpkı anoreksi hastalığı sahibi insanlar gibi.
Vücudunuzun şeklinin bir bakıma genlerle saptandığı gerçeğini kabul edin. Hiçbir zaman tamamen düz bir göbeğe sahip olamayacağınızı kabul edin. Çok zayıf bile olsanız iç organlarınız ve mekanizmanız karnınıza belirgin bir yuvarlaklık verecektir özellikle yemekten sonra. Bu oldukça normal bir durumdur; özellikle ailenizdeki insanların yağ birikimi vücudun orta bölümünde yoğunlaşıyor ise.
Eğer kendinizi eski sağlıksız alışkanlıklara doğru kayıyor hissederseniz terapistinizi arayın ve bir randevu alın. Danışmanınıza geri dönmek hiçbir şekilde "başarısızlığa uğradınız" demek değildir. Danışmanınız sadece iyileşme planınızı değerlendirerek iyileşme tonunuzu yeniden hatırlamanız sağlayacaktır.




[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Alıntı ile Cevapla