Tekil Mesaj gösterimi
  #2  
Alt 22 December 2008, 15:35
HaZzAn HaZzAn isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Banned
 
Kayıt Tarihi: 26 September 2008
Mesajlar: 0
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Cvp: Neden Sex Yapiyoruz?

Eşcinsellikle ilgili bazı yanlış inanışlar (Mitler)
Erkek eşcinseller kadınlığa özenir ve kadınsı hareketleri ile kolayca tanınırlar.
Eşcinseller erkeklerin (heteroseksüellerin) peşinde koşar.
Sadece pasif rolde cinsel ilişki kurarlar.
Sadece aktif rolde olanlar heteroseksüeldir.
Eşcinsel ilişkide anal seks kuraldır.
Evlendirilirse eşcinsel değişir düzelir.

Sonuç: Eşcinsellik çoğunlukla zor ve acı dolu bir sürecin sonunda oluşan bir durumdur. Artık patolojik kabul edilmeyen bu cinsel yönelim biçimini yaşayan insanlar çoğunlukla kültürel ve sosyal baskılardan kaynaklanan zorluklar yaşamakta bu gurubun bir kısmı sorunları için psikolojik danışma ya da sağaltıma gerek duymaktadırlar. Yönelimden çevreden kaynaklanan baskıların yanı sıra eşcinsel cinsel işlev bozuklukları da bu gurubun yoğun olarak yaşadığı güçlükleri oluşturmaktadır. Bu konuyla ilgili yeterli eğitim almış homofobik özellikleri olmayan ya da bu özelliklerinin farkında olan eşcinsel alt-kültürüne saygılı yargılayıcı olmayan anababalar eğiticiler yöneticiler ve terapistler cinselliğinden ve kendinden nefret eden kendine güvenini kaybetmiş insanlar yaratmak yerine uyumlu mutlu üretken cinselliğini ve sevgisini kendi tercihi doğrultusunda kullanabilen insanların oluşmasına katkıda bulunacaklardır.

Neden eşcinsel olunur?
Neden bazı insanların eşcinsel olduğu çok sorulan çok tartışılan bir konu. Farklı kesimlerden insanlar genetiği ailenin yetiştirme biçimini şu ya da bu yaşam olayını sorumlu tutma eğilimi gösteriyor. Bilimsel anlamda bugün için bu soruya verilebilecek en dürüst yanıt ‘henüz bilmiyoruz’dur. Heteroseksüelliğin ya da biseksüelliğin de neden olduğunu henüz bilmiyoruz.

Bilimsel olarak nedenini bilmediğimizkesin bir neden sonuç ilişkisi kurulamayan daha birçok durum var. Buna rağmen toplumun insanların cinselliğini standartlaştırma eğilimi nedeniyle neredeyse yalnızca eşcinselliğin nedeni konuşulur. Bu dışlamanın “normal” dışı saymanın açık bir dışa vurumudur.

Bazıları eşcinsellerin cinsel kimlikleriyle toplum içinde bulunmalarına “gençleri bu yaşam biçimine özendireceği için” karşı çıkarlar. Erkeklerin ya da kadınların toplu halde bulunduğu ortamlarda eşcinsel eğilimlerin gelişmesinden endişelenilir. Ana-babalar büyük bir tehlike söz konusuymuş gibi çocuklarının eşcinsel olmasından korkarlar. Birçok iş alanında eşcinsellerin çalıştırılmasına iyi gözle bakılmaz.

Öte yandan birçok insan sosyal çevrelerindeki eşcinselleri bilmezden gelir. Birçok eşcinsel birey de cinsel kimliklerini en yakın çevrelerinden bile özenle gizleme gereğini duyar. Toplumsal kabul gören tek tip cinsellik modelinde bir kadın ile bir erkeğin evlilik kurumu içinde kurdukları tek eşli üremeye açık cinsel birleşmeler yer alır. Bu cinsellik modeli dünya üzerinde yaşayan tüm insanlar için en uygun en istenir model olmayabilir.

Heteroseksüel kadın ve erkekler tek eşli bir evlilik istemeyebilirler evlilik kurumunu ya da çocuk sahibi olmayı reddedebilirler ya da çocuklarını tek ebeveynli bir aile içinde büyütmeyi seçebilirler. Heteroseksüel kadın ve erkekler farklı cinsel eşlerle farklı kurallarda ilişkiler kurabilir ve kendi cinsel yaşamlarını standart kabul edilen cinsellik modeli dışında kurabilirler. Bunlar da toplumun çok onayladığı durumlar değildir ama birçok kişi birçok ortamda çok fazla sorun yaşamadan toplumsal kabul görür. Biseksüel kadın ve erkekler ise toplumsal çevrelerinde fazla dikkat çekmezler.

Eşcinseller için durum farklı gelişir. Yaygın yanlış inanışlar etkisinde yetişen bireyler kendi eşcinsel yönelimlerini fark ettiklerinde ana-babaların ya da yakın çevrenin gösterdiğine benzer tepkiler verebilir. Eşcinsel yönelimlerini kabul etmekte buna uygun cinsel etkinliklere girişmekte bu cinsel etkinliklerden aldıkları haz ile cinsel doyum sağlamakta çeşitli zorluklar yaşayabilirler.

İlk farkına varma döneminde duygusal bocalamalar depresyonlar cinselliği veya eşcinselliği toptan reddetme eğilimi ve heteroseksüel cinsel davranış geliştirme çabaları gösterebilirler. Bu dönemi kendi kendilerine profesyonel yardım alarak veya diğer eşcinsellerin desteği ile aşabilirler. Kendi cinsel kimliklerini kabul ettikten sonra da yakın çevrelerine açılmakta ciddi zorlukları olabilir.

Elbette cinsel yönelimimizi veya cinsel eş seçimimizi başka insanlara açıklamak zorunda değilizdir. Ancak bir eşcinsel birey yakın çevresinin neden karşı cinsten bir kız/erkek arkadaşı olmadığı neden hâlâ evlenmediği neden yalnız yaşadığı neden hâlâ çocuk yapmayı düşünmediği gibi soruları karşısında daha çok bocalar.

Eşcinsel bireyler yakın çevrelerine farklı oranlarda açılırlar. Kimi ailesinin birçok üyesine kimi kabul göreceğine inandığı bazılarına açılır. Birçok eşcinsel ailesiyle bu konuda konuşmamıştır aile üstü kapalı bir biçimde durumu kabul etmiş veya anlamazdan gelmektedir. Aynı durum arkadaş çevresi için de geçerlidir. İş çevresinde de durum tam bir gizlilikten konuşulmadan veya nadiren açıkça kabule kadar değişebilir. Bütün bu alanlarda eşcinsel birey cinsel yanlış inanışlardan etkilenme düzeyine içinde bulunduğu ortamın sosyal yapısına mesleğinin özelliklerine sosyal çevresindeki desteğe göre değişen oranlarda güçlük yaşar.

Aile ve arkadaş çevresinin kabul ve onayı herkes için olduğu gibi eşcinsel birey için de önemlidir. Diğer eşcinsel bireylerle sorunların ve belki ortak çözüm yollarının paylaşımı önemli bir destek oluşturacaktır.
Alıntı ile Cevapla