Tekil Mesaj gösterimi
  #3  
Alt 22 December 2008, 15:39
HaZzAn HaZzAn isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Banned
 
Kayıt Tarihi: 26 September 2008
Mesajlar: 0
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Cvp: Neden Sex Yapiyoruz?

Eşcinseller farklı mıdır?
Anatomik cinsiyet doğuştan belirlenir. Cinsel kimlik erken çocukluk yaşlarında gelişir. Ergenlik döneminde cinsel yönelim ortaya çıkar. Bu temel yapı üzerinde istemli bir seçimimiz söz konusu değildir. Ancak bu yapının üzerine cinsel bilgi ve deneyimlerimizi kişisel değer yargılarımızı ekler cinsel davranışlarımızı dış dünyadaki olanaklarımıza göre belirler ve cinsel eşimizi seçebiliriz.

Eşcinsellikle ilgili yanlış inanışlar çok yaygın ve abartılı boyutlarda olabilir. Çoğu insanın kafasında kavram kargaşası olmakla birlikte eşcinsellerin cinsel kimlikleri anatomik cinsiyetleriyle uyumludur. Bir eşcinsel erkek aynen heteroseksüel bir erkek gibi erkek kimliğini benimsemiştir erkek bedeninde olmaktan erkek cinsel organlarından memnundur bunların cinsel işlevlerinden haz alır. Aradaki tek fark cinsel eş seçimindedir.

Heteroseksüel erkeğin cinsel fantezilerinde genellikle kadın bedeni veya kadınla kurulacak cinsel ilişki vardır; eşcinsel erkek erkek bedenini ve erkekle cinsel ilişkiyi hayal eder. Heteroseksüel erkek bir kadını cinsel eş olarak ister bir kadınla cinselliği de içeren bir ilişki yaşamak ister eşcinsel erkek bir erkeği cinsel eş olarak ister bir erkekle cinsel ilişkiden haz alır ve bir erkekle beraberlik ister.

Eşcinsel kadınlar da heteroseksüel kadınlar gibi kendilerini kadın hissederler kadın cinsel organlarının işlevlerinden hoşnutturlar sadece cinsel eşlerinin de erkek değil kendileri gibi bir kadın olmasından cinsel doyum sağlarlar. Eşcinseller kendi cinslerinden biriyle beraberlik isterler ama bu kendilerini diğer cinse ait hissetmeleri demek değildir. Yani erkek eşcinsel kendini erkek olarak hisseder ve kendisi gibi bir erkekle beraberlik ister. Kadın eşcinsel de kendini kadın hisseder ve kendisi gibi bir kadınla ilişkiye girer.

Eşcinsellerin ait oldukları cinsiyet ve cinsel kimlikleri konusunda olduğu gibi ilişki biçimleri konusunda da pek çok yanlış inanış vardır. Cinsiyetimizi cinsel kimliğimizi cinsel yönelimimizi istemli olarak seçemeyiz. Ama cinsel davranışlarımızı genel veya cinsel ilişkilerimizin biçimini belirleyebiliriz. Bunu kendi değer yargılarımıza yaşam koşullarımıza ve olanaklarımıza göre hepimiz farklı şekilde yaparız. Heteroseksüel veya eşcinsel olalım kadın ya da erkek olalım ömür boyu sadece tek bir cinsel eşimiz olabilir yaşamımızın farklı dönemlerini farklı ama hep tek bir cinsel eşle geçirebiliriz aynı anda bir kaç cinsel eşimiz olabilir veya sürekli değişen cinsel eşlerimiz olabilir. Bu cinsiyetimize cinsel kimliğimize veya cinsel yönelimimize değil kişisel kimlik ve kararlarımıza bağlı bir durumdur. Cinsel olmaktan çok ahlâkî bir seçimdir.

Genellikle eşcinsellerin daha çok eş değiştirdiğine uzun süreli ve doyumlu beraberlikler kuramadıklarına inanılır. Oysa hem heteroseksüel kadın ve erkekler arasında gizli veya açık olarak çok cinsel eş değiştirenler hiç de az değildir. Hem de eşcinsel çiftler içinde ömür boyu birlikte yaşayanlar uzun süreli beraberlikler kuranlar hak elde edebildikleri ülkelerde evlenenler vardır. Öte yandan heteroseksüel bireylerin çoğunun da sürekli ilişkilerde pek çok sorunları olabilir doyumsuz ve sorunlu ilişkileri ekonomik nedenlerle çocukları olduğu için ya da herhangi bir nedenle sürdüren birçok çift de vardır. Elbette eşcinsel çiftler de uzun süreli ilişkilerde aynen heteroseksüel çiftlerde olduğu gibi genel veya cinsel iletişime ilişkin sorunlar yaşayabilir ve bu sorunlar nedeniyle profesyonel yardım da alabilirler.

İnsanların cinsiyetleri cinsel kimliklericinsel yönelimleri yaşamın başka alanlarındaki işlevlerini doğrudan çok fazla etkilemez. Kadın ya da erkek olalım heteroseksüel biseksüel ya da eşcinsel olalım aynı biçimde kendimize özgü bir insanız.

Okul veya iş yaşamımızda iyi / kötü başarılı / başarısız olabiliriz. İyi bir öğrenci başarılı bir mühendis saygın bir avukat becerikli bir tamirci çalışkan bir esnaf dürüst bir memur ünlü bir sanatçı olup olmamamızın cinsel kimliğimizle de cinsel yaşamımızla da bir ilgisi yoktur.
Alıntı ile Cevapla