Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 26 December 2008, 14:11
ceyLin ceyLin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 September 2008
Mesajlar: 15,180
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Post Çobanpüskülü

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Çobanpüskülü - Ilex
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Çobanpüskülügiller Aquifoliaceae ailesindendir. Dekoratif bir ağaçtır. Yaprakları dikenlidir. Yaklaşık 300 türü vardır. Parlak kırmızı meyveleriyle, bahçenizin en süslülerinden biri olacak…
Çobanpüskülü Toprağı : Geçirgen ve nemli toprakları sever. Humusça zengin, kumlu topraklar onun için idealdir. Alkali topraklar genellikle sararmaya sebebbiyet verir.
Çobanpüskülü Bakımı : Her dem yeşil bir çalıdır. Güneşi sever, hafif gölgeyede itiraz etmez. Sıcağa dayanıklıdır. Budamayı, şekil vermek için yapabilirsiniz. Eksi 15 dereceye kadar dayanır. Soğuk bölgelerde toprak donmadan önce toprağın nemli olmasını sağlayın. Böylece kış soğuğunun zararını en aza indirebilirsiniz. Kuvvetli kış rüzgarından ve doğrudan güneşten korunmasını gerekir. Çobanpüskülünün kökleri yüzeyseldir.
Gençken yeşil olan gövde kabuğu, ilerleyen senelerde griye döner. Çit ağacı olarak, dekoratif bir perde oluşturur.

Çobanpüskülü Üretim : Bitki üzerinde bulunan meyveleriyle yani tohumla üretilebilir. Ayrıca çelikle de çoğaltmanız mümkündür. En kolay yol, alacağınız fideyi doğrudan bahçenize dikmektir. Meyve üretimi için dişi ve erkek ağaçların yana yana dikilmesi gerekir. Bitki, tozlaşma olmadan meyve verirse meyveler küçük ve kısa ömürlü olur.

Çobanpüskülü Çiçekleri : Nisan - mayıs aylarında küçük, kokulu beyaz çiçekler açar. Çiçeklerin bazıları erkek, bazıları dişidir. Dişi çiçek açan bitkilerde, eylül - ocak aylarında küçük, kırmızı meyveler görülür. Yapraklarının üst yüzü koyu, alt yüzü açık yeşil, derimsi ve parlaktır.
Alıntı ile Cevapla