26 December 2008, 17:27
|
Junior Member
|
|
Konular:
|
|
Cvp: Düşüncenin Gücü
iYi BiR BELLEK iCiN
1)Dinle dogru yazilisini gozlerinde canlandir. Kotu bellek dikkatsizlikten olur.
2)Ogrenme fikirleri birlestirmeye baglidir.
3)Belleginize guvenin.
4)Kesin sonuclar ici kesin direktif vermeliyiz.
Dikkat et: Dikkat iyi bir bellegi getirir. Dur bak ve dinle. Fikirleri birlestirerek hatirlamaya calisin. Gecmisi bellekten silmek mumkun degildir.
Bilincaltiniza guvenin: Dogru hatirlama bilincaltina guvene baglidir. Bellege guven sonuc verir.
Yasin onemi yok: Bellek yasa bagli degildir. Bilincaltina hatirlama direktifi vermeli ve sonucu beklemeliyiz. Akilli insan konusmak yerine hem kendisi hem de baskalari icin faydali olabilecek sahislarin konusturulmasini temin eden insandir.
Bilincalti: Bilincalti herseyi cok ince olarak kaydeder. ihtiyac zamani ortaya cikarir. Hatirlamak istedigimiz herseyi hatirlariz.
Kendini yonetme: Hatirlamak icin bilincaltima guveniyorum.
RAHATLAMA
Gergin yatarsaniz gergin uyursunuz. Rahat bir uyku icin once gevsemeliyiz.
Neden rahatlamaliyiz: Butun hastaliklar stres kaynaklidir. Gergin insan etkili calisamaz. Dengeli insan hayattan korkmaz hayatla uyusmazligi yoktur.
Zihinsel denge .Ne olursa olsun sakin ve dengeli olmak mumkundur.
Kendini yonetme: Kendimin rahat oldugunu hissettigim zaman rahatliyorum. Tamamen mukemmel ve butun olarak gevsedim. Rahatladim.
YASAMAYA BAK
Buyuk sorunlarimiz oldugunu kanitlamaya calismaktan vazgecelim. Dusunce biciminizi degistirin. Her guclukten bir cikis yolu vardir.
Endise: En kotu ihtimali dusunursek bu endisedir ve yikicidir. Olumlu dusunce dogru eyleme gecis yoludur. Endise bulasicidir. Herkese bulasabilir.
Dort endise:
1)Gelecekteki ihtiyaclardan dolayi endise.
2)Beden sagliginin yitirilmesi endisesi.
3)Zihin sagliginin yitirilmesi endisesi.
4)Yalniz kalma endisesi.
Endiseye son:
1)Allah'in (cc) varligina inanma.
2)Olumlu dusunmeye calismak.
3)Dua ettikten sonra olumlu tavir takinmak.
Gerekeni yap ve guce sahip ol .
Cozum var: Her cesit hastalik iyilesir; yeter ki buna inanin.
Kendini yonetme: Korkmuyorum. Gelecekteki ihtiyaclarim icin endiselenmiyorum.
|