Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 30 December 2008, 16:33
ceyLin ceyLin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 September 2008
Mesajlar: 15,180
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Çim Alanlarda Görülen Hastalıklar

Pythium Blight
Nisan ve Ekim ayları arasında havaların sıcak seyrettiği dönemlerde görülür. Açık kahve düzensiz lekeler halindedir. Çim yaprakları yatar.

Susarium Blight
Haziran ve Ağustos ayları arasında yuvarlak hilal şeklinde lekeler görülür. Ölü çim tırmıkla temizlenerek, 10-14 gün arayla 2 defa gerekli ilaçlama yapılmalıdır.

Dollar Spot
Eylül ve Ekim aylarında çim üzerinde 15cm çapında kahve-saman renkli dairesel leke oluşumları görülür. Çim kuru tutulmalı, haftada 1-2 defa sulama yapılmalıdır. 7-10 gün ara ile iki kez ilaçlama yapılmalıdır.

Kahverengi Yama Hastalığı
Yüksek nem ve sıcak nedeniyle yaklaşık 30cm çapında kahverengi dairesel lekeler oluşur. Bu bölgelerde çimler ölür. 7-10 gün arayla 3 veya 4 kez ilaçlama yapılması gerekir. Çim alan bir süre kuru bırakılmalı. Haftada 1-2 kez su verilmelidir.

Septoria (Yaprak Lekesi)
ilkbahar ve sonbaharda görülür. Yaprak uçları sarı-gri kenarları kırmızı veya sarı renk alır. 7-10 gün arayla ilaçlama yapmak gerekir.

Rust (Pas)
Nemli havalarda çim yaprakları açık yeşil, sarı, portakal rengi tozla kaplanır. İlaçlamanın yanı sıra çim azotla beslenerek büyüme hızlandırılmalı ve sık sık biçilmelidir.

Nematod
Çim kökleriyle beslenen mikroskobik kurtlardır. Çim ekiminden önce toprağın fumige (dezenfekte) edilmesi gerekir.

Çim Kurtları
Yaz başından itibaren ayda 1 kez ilaçlama yapılmalı, ilaçlamadan sonra çim 3 gün boyunca sulanmamalı ve biçilmemelidir.

Grubs
Çim köküyle beslenen böceklerdir. İlaçlama yapılmalıdır. İlacın çimin kök bölgesine ulaşması için 1 saat içerisinde sulama yapılmalıdır.
window.google_render_ad();
Alıntı ile Cevapla