Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 30 December 2008, 17:27
Siyah Siyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member
 
Kayıt Tarihi: 22 December 2008
Mesajlar: 0
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Şu Ankete bakmakda yarar Var

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]`den Gürcüler`e, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]`dan Lazlar`a, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]`dan Arnavutlar`a kadar bir sınıflandırma yapıldı. Sonuçları kamuoyuna açıklanmayan rapor, 2000 yılında [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]`ndeki öğretim görevlilerine MGK tarafından hazırlattırıldı. Prof. Şaban [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] başkanlığında yürütülen proje kapsamında Türkiye`deki 68 il, ilçe, köy, mahalle ve sokaklar tek tek dolaşıldı. Yapılan çalışmada insanların hangi kökenden, mezhepten ya da tarikattan olduklarının profili çıkarıldı. İşte o rapora göre Türkiye`deki etnik grupların nüfuslarının dağılımı:

TÜRKLER: [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], Tatar, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], Azeri gibi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] soyundan gelen gruplar, Türkler"i oluşturuyor. Kökenleriyle ilgileri kalmayan bu grup 50 milyon civarında ve diğer [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sürecinde olanlar da dâhil edildiğinde bu sayı 55 milyona çıkıyor.

KÜRTLER: Raporda ikinci grup olarak Kürtler gösteriliyor. Sayıları 3 milyon civarında olan bu gruba Zazalar da dâhil edildiğinde [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] nüfusu 12 milyon 600 bini aşıyor. Ancak bu sayının 2.5 milyonu ciddi derecede Türkleşme sürecinde ve bazı yerlerde [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kabul etmeyen bile çıkıyor.

GÜRCÜLER: Ağırlıklı olarak [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], Samsun ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bölgesinde yaşıyorlar. 1 milyona yaklaşan nüfusuyla Gürcüler, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]`deki birkaç ilde yaşayanların dışında [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]`yi unutmuş durumda. Ancak son yıllarda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]`ın kurulmasıyla [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yönelik bir artış olduğu dikkat çekiyor.

BOŞNAKLAR: [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]`da toplu halde yaşayan Boşnaklar`ın nüfusu da 2 milyonu buluyor.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]: Değişik şehirlerde yaşayan Çerkesler de 2.5 milyon civarında ve Çerkesler"in yüzde 80`i [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]`yi unutmuş görünüyor.

ARAPLAR: [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]`da yaşıyorlar. Türkiye`deki nüfusları 870 bin olarak gösteriliyor.

ARNAVUTLAR: Türkiye`deki nüfusları 1 milyon 300 bini aşmış durumda. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] nüfusunun yarıdan çoğunun, Türkleşme süreci sonunda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]`la hiçbir ilgisi kalmadı. 500 bin Arnavut da ise çok canlı bir şekilde `Arnavutluk şuuru` var.

LAZLAR: [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]`in [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sanılması yanlışından dolayı kalabalık sanılan Lazlar`ın gerçek sayısı 80 bin civarında. Çünkü bir [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] halkı olan ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] konuşan gerçek Lazlar, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve Artvin`in birkaç köyünde ve göç ettikleri birkaç Marmara şehrinde yaşıyorlar.

HEMŞİNLER: Lazlar gibi Rize ve Artvin`in bazı ilçelerinde yaşıyorlar ve sayıları 13 bin civarında.

POMAKLAR: Bazılarına göre Türk, bazılarına göre [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ırkından olan Pomaklar da 600 bin civarındalar ve tamamıyla [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] durumdalar.

DİĞER [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]: Türkiye`de yaşayan diğer etnik grupların sayısı da 1 milyonu aşıyor. Bunların arasında çingeneler 700 binlik nüfusuyla başı çekiyor. Türkiye`de ayrıca 60 bin [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], 20 bin Yahudi ve 15 bin [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kökenli vatandaşın yanı sıra çok az sayıda Süryani de hayatını sürdürüyor.

PROF. KUZGUN KAZADA ÖLDÜ EKİP İŞİ [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Projenin başkanlığını yürüten 50 yaşındaki Prof. Dr. Şaban Kuzgun, 14 Mayıs 2000`de [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]-[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]`ndaki trafik kazasında hayatını kaybetti. Araştırmada görev alan diğer öğretim görevlileri de Prof. Dr. Şaban Kuzgun`un şüpheli ölümü üzerine aniden projeden ayrılma kararı aldılar. O dönemde bazı kesimler tarafından "inanç haritası" diye adlandırılan bu çalışma “Fişleme yapılıyor” gerekçesiyle bir hayli de tartışılmıştı.
Alıntı ile Cevapla