Tekil Mesaj gösterimi
  #9  
Alt 19 October 2008, 12:45
aSeL aSeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 6 October 2008
Mesajlar: 100
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Cevap: CNN nin Hz. MUHAMMED (s.a.v) anketi

sanırım bnim yazdıklarımı kanılanmış şekilde size sunmam gerekiyor ...ya bir gazeteden alıntı yada bir kuruluştan coppypaste...peki umarım okursun ve anlarsın bana nette bulunan cvpp copyleriyle gelmezsin syn cimcime arkadaşım..
dikkatli oku lütfen..
Danimarka Halk Partisi Gençlik Organizasyonu (DVP) Peygamberimizi en alçaltıcı şekilde kim çizebilir yarışması düzenledi

Geçtiğimiz hafta Danimarka devlet televizyonunda yayınlanan gizli çekilmiş görüntüler İslam dünyasında yeni tepkilere neden oldu. Sözkonusu görüntülerde Danimarka Halk Partisi Gençlik Organizasyonu’nun (DVP) bir yarışma düzenlediği ve yarışma konusunun Peygamber efendimizi an alçaltıcı şekilde çizme olduğu belirtildi.

DVP’nin Dış Politika sözcüsü Sören Espersen, “Nyhedsavisen” gazetesine verdiği demeçte, sözkonusu yarışmanın Ağustos ayında yapıldığını doğruladı ve “Bu gayet doğal. Biz kimi istersek onunla mizah yapabiliriz, ister Muhammed, ister İsa, ister Buda veya isterse başkanlarımızla” dedi.

Danimarka’da Müslüman liderlerin yeni ortaya çıkan karikatürleri kınadıkları, ancak daha kimseyi protestoya davet etmedikleri bildirildi. Kophenaglı tanınmış İmam Ahmed Abu-Laban: “Daha önce karşılaştığımız sorunlar nedeniyle bu defa dikkatli olmalıyız. Bu defa durum biraz farklı ama sözkonusu yeni karikatürler son derece esef verici” dedi.

Sağ halkçı bir parti olan DVP, aynı zamanda Başbakan Anders Fogh Rasmussen’in azınlık hükümetinde çoğunluğu oluşturmakta. Başbakan Rasmussen’de Ağustos ayında düzenlenen sözkonusu yarışmayı eleştirenler arasında yer aldı ve olayı “Bir grup gencin kabul edilemez ve çirkin davranışı” olarak değerlendirdi. Öte yandan 66 Danimarkalının ırkçı tahriki nedeniyle DVP’den şikâyetçi olduğu da belirtildi.

Bundan dana dokuz ay kadar önce Danimarka’nın en büyük gazetelerinden “Jyllands-Posten” Peygamber efendimize hakaret içeren 12 karikatür yayınlamış ve İslam dünyasının büyük tepkisine neden olmuştu. Uluslararası düzeyde kınanmasına karşın sözkonusu karikatürleri bazı Avrupa gazeteleri tekrar yayınlamış ve tepkiler daha da artmıştı.(Şubat 15, 2008, 02:44:29)
Alıntı ile Cevapla