19 January 2009, 15:10
|
Senior Member
|
|
Kayıt Tarihi: 21 September 2008
Mesajlar: 15,180
Konular:
|
|
Autoerotizm
Autoerotizm
Kendi kendini tatmin, cinsel gerilimleri gidermek için bir eşe gereksinim göstermeden, cinsel organların uyarılmasıdır. Eskiden bu işlem dinsel ve ahlaksal nedenlerle kötü görülmüş ve "kendi kendini kirletme" veya "vücudunu kötüye kullanma" diye lanetlenmiştir.
Bu yasak, kendi kendini tatmini azaltmasına karşın, gizliden gizliye gene de sürdürülmesini önleyememiştir. Bundan doğan ruhsal gerilimin asıl nedeni suçluluk duygusudur. Suçluluk duygularının kaynağı ise, kendi kendini tatminin yüz çeşit zararı olduğu şeklindeki yanlış düşüncedir.
Modern doktorlar, "kendi kendini kirletme" ve "vücudunu kötüye kullanma" sözcüklerinin unutulmasını önermekte, buna karşılık "kendi kendine erotizm" tümcesini getirmektedir. Bu, geçmiş çağların yanlış yorumlamalarının düzeltilmesi için bir çabadır.
Ilımlı autoerotizm, psikolojik gerilimleri gideren ve vücuda rahatlık sağlayan, hatta çalışma gücünü artıran bir tatmin şeklidir. Bu, evlilikteki ılımlı cinsel yaşam kadar etkilidir. Aradaki tek ayrım, cinsel ilişkide bir eş vardır, autoerotizmde ise bir eş yoktur. Bu anlamda, autoerotizm gerçekten doğaya aykırı bir işlemdir.
Autoerotizmde, bu yola başvuran kişi hemen hemen daima, sevdiği insanın hayalini veya karşı cinsten bilinç altı bir eşle ortak bir sahneyi gözünün önüne getirir. El veya bunun yerine kullanılan şey, hayalde canlandırılan eşin eli veya vücudunun bir kısmı olarak düşünülür, böylece cinsel ilişkideki kadar zevk alınır. Daha önce de belirtildiği gibi, erkek ve kadın, cinsel uyarılmanın doğrudan doğruya, mekanik yinelenmesi sonucu orgazma ulaşmazlar. Onları beyinde oluşan psikolojik uyarmanın desteklemesi gerekmektedir.
Autoerotizmin bekar erkek ve kızlar için sağlığa zarar vermeyen bir cinsel rahatlama yöntemi olması, bunun uygulanmasına bağlıdır. Tersi durumda anormal cinsel ilişkilere, bakireliğin hor görülmesine, ırza geçmeler ya da başka cinsel suçlara götürebilecek cinsel içgüdüleri yatıştırmak, toplum açısından olumlu bir şeydir.
|