21 January 2009, 14:34
|
Banned
|
|
Konular:
|
|
Cvp: Bisküviler - Kurabiyeler (:
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Vişneli ve Bademli Biscotti
Malzemeler- 1 + 3/4 su bardağı kurutulmuş vişne
- 1/2 su bardağı su
- 3 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- yarım tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı yumuşak margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta (1 tanesi hafifçe çırpılmış)
- 2 tatlı kaşığı vanilya
- 3/4 su bardağı badem (kabukları soyulmuş ve doğranmış)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
not: ben sadece 1 bardak (1 paket) kurutulmuş vişne kullandım, suyu da biraz azalttım.
Hazırlanması:- Vişneleri ve suyu bir tavaya alın. Orta hararetli ocakta arada karıştırarak 8 dakika pişirin.
- Pişince suyundan 2 yemek kaşığı ayırıp kalanını süzün.
- Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyin. Yağı ve 1 su bardağı şekeri mikserle 2 dakika çırpın. 3 yumurtayı teker teker ekleyin. Ayırdığınız vişne suyunu ve vanilyayı ilave edin. Yavaş yavaş unlu karışımı ekleyip vişneleri ve bademleri karıştırın. (Ben bu aşamada hamur elime çok yapışıyor diye un ekledim.)
- Hafif unlanmış bir zeminde hamuru ikiye bölün. Her birini 32cm x 6,5cm boyutlarında rulo haline getirin. (Ben fırın tepsisinin uzunluğuna göre ayarladım.). Fırını 200C'ye getirin. Her bir ruloya elinizle bastırarak 1 cm kalınlığına gelmesini sağlayın. Ruloları yağlı kağıt serili tepsiye -aralarında mümkün olduğunca boşluk bırakarak- yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürün ve 3 yemek kaşığı toz şekeri serpin.
Isınmış fırında 35dak. pişirin. Pişince fırın teline alıp 20 dakika soğutun.
- Her bir ruloyu ekmek bıçağı ile verev 16-18 parçaya kesin. Tekrar fırın teline alın. Teli tepsilerin üzerine yerleştirin. (Ben doğrudan tepsiye aldım) Fırını 150C'ye getirin. 8 dakika pişirip ters çevirin. 8 dakika daha pişirip fırından çıkarın. Tamamen soğutup servis yapın.
|