Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 28 October 2008, 12:40
CimCime CimCime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
yeni üye
 
Kayıt Tarihi: 15 September 2008
Mesajlar: 772
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart dünyanın modern mimari harikaları

Şelale Evi

ABD Pennsylvania’daki Şelale Evi’ni (Falling Water House) ABD’nin gelmiş geçmiş en iyi mimarlarından Frank Lloyd Wright tasarladı. 1939 yılında Edgar J. Kaufmann için inşa edilen yapı 1964 yılında halka açıldı. Günümüzde bile çağdaş kalmayı başarabilmiş yapı hem doğayla kurduğu ilişki hem iç mekánlarının dengesini ve akıcılığını mükemmel bir ölçekte çözmüş.





Millau Viyadükü

Mimarı İngiliz Norman Foster olan Fransa’daki Millau Viyadükü, Paris’i Akdeniz’e bağlayan yolu kısaltıyor. Transparan ve narin bir görünüşe sahip viyadük, 2004 yılında açıldı, 320 milyon euro’ya mal oldu.




Guggenheim Müzesi (Bilbao)

İspanya’nın Bilbao şehrindeki bina 1997 yılında tamamlandı. Mimarı Frank O. Gehry olan müze binası, heykelsi bir yapının bir şehrin kaderini değiştirebileceğinin en iyi örneği. Basit bir endüstri kenti olan Bask başkenti bu yapı ile dünyanın tanıdığı ve gezip görmek için can attığı bir yer haline geldi.



Atina Olimpik Spor Kompleksi

Atina’da 2004 Olimpiyat Oyunları için inşa edilen, mimarı Santiago Calatrava olan çelik strüktür spor kompleksi, uluslararası üne sahip. Ancak çelikle mümkün olan bu hafif ve cesur mimari, olimpiyat ruhunun değerlerini biçimlendiriyor.



Eden Projesi

İngiltere Cornwall’daki Bitki Tiyatrosu olan Eden Projesi’nin mimarı Nicholas Grimshow. Çelik konstrüksiyonla oluşturulan, adeta dev bir böceği andıran bina kabuğu EFTE denilen (Ethylene Tetra Fluoro Ethylene) yarı transparan bir örtü ile kaplı. Eden’de 3 bin 385 türe ait 97 bin 400 bitki bulunuyor.




Yeni Louvre Piramidi

Tarihi Louvre binalarının ortasındaki avluda oluşturulan 38x38 metre boyutundaki piramit cam ve çelikle inşa edildi. Müzeye giriş fonksiyonunu üstlenmekle birlikte altında kurulan kafelere, kitapçılara, konferans salonuna ve sergi alanlarının olduğu bodrum kata bol ışık veriyor.


Alıntı ile Cevapla