Tekil Mesaj gösterimi
  #2  
Alt 9 March 2009, 07:01
nOne nOne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 28 February 2009
Mesajlar: 341
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
nOne - İCQ üzeri Mesaj gönder nOne - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Cvp: Telekomun Yenİ Tarİfesİne GÖre Alinacak Önlemlerr.

3-KULLANIM YOĞUNLUĞU NORMAL OLAN HATLARIN HESAPLIHATT’DAN STANDARTHATTA DÖNÜŞTÜRLMESİ ÖNERİLİR:

Eski tarife ile aylık fatura bedeli ortalamada 15 YTL yi ve Mart 2007 den itibaren uygulamaya konacak olan yeni tarife ile aylık fatura bedeli 30 YTL yi aşan HesaplıHATT aboneleri, StandartHATT aboneliğini tercih etmelidir.


Türk Telekom ilanlarında aylık konuşma bedeli 20 YTL yi geçince StandartHATT’a geçilmesinin avantajlı olacağını söylemektedir.Doğru olanı 30 YTL aşıldığında “StandartHATT”’a geçilmesidir.

Yeni tarife sonucunda StandartHATT tarifesi ile HesaplıHATT tarifesi arasında aylık olarak ödenen sabit ücretler arasında herşey dahil 5 YTL kadar bir fark bulunmaktadır.Abonenin kullanım sıklığı yukarıda verilen ortalama değerleri aştığı durumda, HesaplıHATT abonelerinin yaptığı konuşmaların StandartHATT abonelerine göre daha pahalı (Bazı durumlarda %50) olması nedeniyle, StandartHATT aboneliğine geçmeleri abone yararınadır.


4-KONUŞMALARDA İNDİRİM SAĞLAYACAK DİĞER ÖNERİLER:

a)HesaplıHatt ve StandartHatt abonesindeki aboneler zamana bağlı olmayan konuşmalarınızı mümkün olduğunca Pazar günleri de DAHİL OLMAK ÜZERE gece saat 22:00 den sonra yapınız.NE İLGİNÇTİR Kİ PAZAR GÜNÜ BİLE GÜNDÜZ SAATLERİNDE ÜCRETSİZ KONTÖR KULLANMA HAKKI VERİLMEMİŞTİR:
Bu öneriyi yazarken ben utanıyorum, fakat esas utanması gerekenler bu tarifeyi onaylayan Telekomünikasyon Kurulu’nun saygın üyeleri ve özel tekel yaratan hükümet yetkilileridir.Gece ve Pazar günleri yaptığınız görüşmeler sabit ücret karşılığı elde edilen ücretsiz görüşme hakkına karşılık gelecek, bedava kontör hakkı aşılmış bile olsa, görüşmeler %50 ucuz yapılacaktır.

Bu duyarlığı göstererek, cebinizdeki parayı Öger firmasına mümkün olduğunca kaptırmayınız.

b)Aradığınız kişiye cep telefonundan ulaştığınızda bulunduğu yerde sabit telefonu olup olmadığını sorun.Eğer bulunduğu yerde sabit telefon varsa, numarasını alın ve sabit telefonu arayarak konuşun.Bu çok ciddi bir tasarruf sağlayacaktır.Unutmayın “Sabit Telefon” dan “Cep” telefona yapacağınız konuşmanın bedeli, yapılan indirime karşın hala daha çok yüksektir.Sabit telefondan Cep telefonuna doğru yapacağınız görüşmenin bir dakikasının sizetam 0,380 YTL ye mal olacağını biliniz.O nedenle aradığınız kişi hareketli durumda durumda değil ise, kendisine sabit telefonla ulaşmakla ciddi ölçüde tasarruf eder ve bir dakika için 0,380 YTL yerine 0,09 YTL ödersiniz.

c)Yakın bir zaman içinde ev aboneleri deA tipi alternatif operatörlerden hizmet alarak şehiriçi ve milletlerarası görüşme yapabilme hakkına sahip olacaktır.Bu uygulamayı ve alternatif operatörlerin fiyatlarını takip edip ederek, daha ucuz fiyatların oluşması durumunda alternatif operatörler üzerinden telefon görüşmelerinizi yapınız.Bu uygulama hayata geçince başka bir bilgilendirme yazısını dolaşıma sokacağım.

Sonsöz:

Lütfen, başlangıçta anlaşılması zor da gelse bu metni bir kere daha okuyunuz.Elektronik Posta dağıtım listenizde bulunan dostlarınıza iletiniz.Olanağınız varsa bastırıp internet erişimi olmayan eşinize dostunuza da dağıtınız.

Böylece Türk Halkı’nın sağılacak koyun olmadığını ve hakları için gerekli tepki ve davranışları gösterabilecek olgunluk ve yetkinlikte olduğunu göstermemize katkıda bulununuz.
__________________
ßen Ya$arIm Ya$anmI$ duyguLarImLa OrtaSında böLünmü$ UykuLarımLa Sen beni Dü$unme tOparLanIrım güLe güLe Git Sen SaygıLarımLa
Alıntı ile Cevapla