Tekil Mesaj gösterimi
  #12  
Alt 14 March 2009, 11:30
Yorgun Yürek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yorgun Yürek Yorgun Yürek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
♥ GüLerken AğLadığını,MutLu OLanLar BiLmez
 
Kayıt Tarihi: 3 March 2009
Mesajlar: 35,077
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Cvp: Kedi Irkları

Scottish Fold



Temel Özellikleri
Akıllı, sakin huylu ve yumuşak sesli olan bu ırk yeni insanlara ve yeni ortamlara kolayca adapte olabilir. Sadık ve evine bağlıdır.

Ailenin tüm üyelerine kendini sevdirir ancak seveceği sahibini ise kendi seçer. Sahibinin yanında olmayı sever ancak asla kucak kedisi değildir. Sahibi ile oyun oynamayı ve ilgi çekmeyi sever. özellikle atılan bir oyuncağı getirmekten büyük keyif alır.
Sessiz bir kedidir. Diğer petlerle ve insanlarla iyi anlaşır. Konforlu ortamları sever ancak gerektiğinde iyi bir fare avcısıdır. Hem evde hemde bahçede yaşayabilir ancak yalnız kalmayı sevmez.


Selkirk Rex




Temel Özellikleri
Hareketli, canlı, meraklı ve sabırsız yapısına karşın oldukça sakin, iyi huylu bir kedidir. Diğer kedi ve köpeklerle iyi anlaşırlar. özellikle çocuklar ile çok iyi arkadaştır.

Hastalara ve çocuklara toleransı yüksektir. Apartman yaşamına iyi adapte olabilen kedilerdir. Kucağa alınmak için sahibine sırnaşmayı sevsede tam olarak bir kucak kedisi değildir.


Sibirya Kedisi




Temel Özellikleri
Nazik, sevecen ve sadık kedilerdir. Karakterlerinin kediden çok köpeğe yakın olduğu söylenir. çocuklarla ve diğer petlerle iyi anlaşır. Tırmanmayı sever, bu nedenle yüksek yerlere çıkma imkanı verilmelidir. Siberian kedileri çok zeki ve sahibine yakından bağlıdır.

Problem çözme yeteneğine sahip, adını bilen, çağırıldığında gelen ve evde yavru köpekler gibi sahibini takip eden bir ırktır. Vücudun ağır yapısına rağmen çeviktir, oldukça yüksek yerlere sessizce zıplayabilir. Siberian misafirlere karşı korkak veya saldırgan davranışlar göstermez.


Singapura




Temel Özellikleri
Singapur caddelerinde geçen hareketli yaşamdan izler taşırcasına hareketli ve atılgan kedilerdir. Oldukça meraklı ve ilgili karaktere sahiptirler.



Siyam Kedisi




Temel Özellikleri
Renkleriyle beraber Siyam kedilerinin kişiliklerinin de de---gıs---tiği inancı oldukça yaygındır. örneğin fok lekelinin daha dışa dönük, mavi lekelinin daha şefkatli, çikolata lekelinin ise daha neşeli ve oyuncu olması gibi.

Tüm Siyam kedileri zeki ve dikkatlidir.
Alıntı ile Cevapla