Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 23 March 2009, 14:50
Yorgun Yürek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yorgun Yürek Yorgun Yürek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
♥ GüLerken AğLadığını,MutLu OLanLar BiLmez
 
Kayıt Tarihi: 3 March 2009
Mesajlar: 35,077
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Karışık Sebze Turşusu (mikrodalga)

Karışık Sebze Turşusu (mikrodalga)

250 g [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] (küçükleri bütün bırakılmış, büyükleri 2 cm boyunda parçalar halinde kesilmiş)
125 g karnabahar (yalnızca çiçekleri; küçük parçalar halinde kesilmiş)
1 acı sivri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince doğranmış)
1 [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] (ince dilimlenmiş)
1 [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ([Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ınıp, 0,5 cm kalınlığında dilimlenmiş)
2 diş [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] (kabukları soyulup, uzunlamasına ince şeritler halinde kesilmiş)
17,5 cl (2/3 su bardağı) beyaz sirke
4 defne yaprağı
1/4 tatlı kaşığı kimyon tohumu
4 dereotu dalı
3 çorba kaşığı tozşeker
1 1/2 tatlı kaşığı tuz
12 tane kara[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bamyaları ateşe dayanıklı bir cam kâseye koyup, 15 cl (3/5 su bardağı) su ekleyerek, kâsenin üstünü plastik filmle örtün ve fırına verip, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ları % 100 ısıtılmış fırında 1,5 dakika pişirin. Kâseyi fırından alıp, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ları bir kaşıkla altüst ettikten sonra, kâsenin üstünü plastik filmle örtün ve yeniden fırına vererek, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ları % 100 ısıtılmış fırında 1,5 dakika daha pişirin. Kâseyi fırından alıp, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ları bir süzgeçte süzerek, bir kenara bırakın. Karnabahar parçalan, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dilimleri, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dilimleri, acı sivri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] parçaları ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ları ateşe dayanıklı bir kâseye koyup, 6 cl (1/4 su bardağı) su ekleyin. Kâsenin üstünü plastik filmle örtüp, fırına vererek, sebzeleri % 100 ısıtılmış fırında 4 dakika pişirin. Kâseyi fırından alıp, sebzeleri bir süzgeçte süzerek, soğuksu altında çalkalayın. Yeniden süzdürüp, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]larla karıştırdıktan sonra, sebzeleri 50'şer cl'lik (2 su bardağı) 2 cam kavanoza doldurun (sebzeler ile kavanozların kapakları arasında 1 'er cm'lik boşluk kalmalıdır).
Sirke, defne yaprakları, kimyon tohumları, dereotları, tozşeker, tuz ve tane kara[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]leri ateşe dayanıklı bir cam kâsede karıştırın. Kâseyi fırına verip, karışımı % 100 ısıtılmış fırında 1 dakika pişirin. Kâseyi fırından alıp, karıştırdıktan sonra, yeniden fırına vererek, karışımı % 100 ısıtılmış fırında kaynamayısa başlayıncaya kadar (1 - 2 dakika) bekletin. Kaynamayısa başlayınca kâseyi fırından alıp, karışımı bir süzgeçten başka bir kâseye süzerek, süzdüğünüz suyu 2 kavanozdaki sebzelerin üstüne bölüştürün. Süzgeçteki baharatı da 2 kavanoza bölüştürüp (kavanozların her birine 2 defne yaprağı ve 2 dereotu dalı girmesine dikkat edin), kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın ve buzdolabında 1 ya da 2 gün beklettikten sonra, turşuları servis yapın.
Alıntı ile Cevapla