Tekil Mesaj gösterimi
  #14  
Alt 7 November 2008, 14:34
eLanuR eLanuR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member
 
Kayıt Tarihi: 1 September 2008
Mesajlar: 0
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Cevap: Örgü-dantel-nakış Dikiş Terimleri Sözlüğü

veya makinede yapılan küçük, üçgen teyel
Omuz vatkası (Shoulder pad) Kumaş kaplı veya kaplı olmayan köpük vatka bir giysinin omuz kısmını şekillendirme ve desteklemede kullanılır. Ismarlama Çalışılan Omuz Vatkası’na bakınız.


Omuzu kapalı iş elbisesi Cover-All


Organze (Organza) İpekli kumaş


Orta çizgi (Centre line) Bir giysinin beden, etek veya roba kısmının ilgili kalıp parçalarında işaretlenmiş dikey çizgisi.


Overlok makinesi ek parçaları (Overlocker attachments) Bir overlok makinesine eklenebilen, makinenin daha fazla bir dizi fonksiyon gerçekleştirmesini sağlayan gereçlerdir. Bunlar normalde ayrı olarak satılır.


Overlok makinesi (Overlocker) Tek bir harekette, kumaş kenarının hızlı ve etkili dikimi, kesimi ve kenar yapılması için kullanılan makine; esas olarak, giysiye profesyonel bir görüntü vermek için dikerken kenarları düzeltmede kullanılır.


Ölçümlü kesim tahtası (Cutting mat) Kesin ölçüm ve kesimler için, kılavuzlu kauçuktan kesim tahtası; kumaş kesimi sırasında üzerinde çalışılan yüzeyi korumak için kullanılır.


Ön bantlar (Front bands) Bir giysinin ön açıklık kenarlarının tüm uzunluğunu tamamlamak için kullanılan kumaş şeritleri


Önceden çektirilmiş kumaş (Pre-shrunk fabric) Müteakip yıkamalarda çekmemesi için üretim aşamasında işlemden geçirilen kumaş


Örme kumaş (Knit fabric) Gevşekçe birbirine geçen ipliklerden yapılan esnek kumaş (örn. yumuşak makine örgüsü kumaş). Örgü kumaştaki dikişler, kopmalarının önlenmesi için bol olarak dikilmelidir. Bantlama gerektirebilirler (örn. giyilme ile esneyebilen kalça cebinin kenarında)


Önde sıfırlanan rib yaka Henly


Örme ürünler Knitting ware


Örme kumaş dönüklüğü Torking
Alıntı ile Cevapla