Konu: Durugörü

Tekil Mesaj gösterimi
  #2  
Alt 30 May 2009, 23:06
Yorgun Yürek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yorgun Yürek Yorgun Yürek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
♥ GüLerken AğLadığını,MutLu OLanLar BiLmez
 
Kayıt Tarihi: 3 March 2009
Mesajlar: 35,077
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Cvp: Durugörü

DURUİŞİTİ

Evet bu da durugörünün ses halidir arkadaşlar. Yani durugörüde nasıl gözünüz etkin olmadığı halde görüntüler görüyorsanız, bunda da kulaklarınız etkin olmadığı halde sesler duyacaksınız. Nasıl mı? Ses beyninizde yankılanacaktır. Hani bazen rüyalarda çok şiddetli ses duyarak uyanırız. İşte onun gibi. Beynin içinde yankılanan ses de diyebiliriz. Bazen bir şarkıyı duymamız ve onun çalması telepati olarak algılanır ama aslında duruişiti. Ama ince bir nokta var. Şarkıyı siz içinizden mırıldanıyorsanız telepatidir ancak şarkı sizin kulağınızda kısık bir sesle çalıyorsa duruişitidir.

Duruişitinde ilk başlarda aynen durugörüdeki anlamsız görüntüler gibi anlamsız sesler duyulacaktır. Bir süre sonra ise anlamlı sesler duyulmaya başlayacaktır. Bazı şeyleri anlatmaya çalışan sesler. Duruişitini geliştirmek için çalışma aramayın bence. Çalışmanızı kendiniz yaratın. Mesela kendinizi konsantre edin ve dünyadışı sesleri duymaya çalışın. Aynen durugörü gibi ama hatırlatayım ki bu da durugörü kadar zor bir ilimdir. Ama şu kesindir ki; durugörü için de, duruişiti için de, derin gevşemeyi iyi bilmeniz gerek. Derin gevşeme de yoğun çalışma ister.


RADYESTEZİ

Radyestezi(Işımduyu), İnsan bedenindeki titreşim alanlarının, canlı ya da cansız nesneler hakkında bilgi sağlamak için faydalanıldığı bilim dalıdır. Bu bilgi, hedef nesnenin enerji alanlarıya eşdeğer rezonansa girmesiyle sağlanır. Arkadaşlar genelde bir sarkaç aracılığı ile yapılır. Sarkacın titreşimi ile bizimkini tutturursak bazı şeyleri görebilir ve hissedebiliriz. Neden sarkaç diyecekseniz; çünkü titreşim tutarsa sarkaç sallanacaktır. Yani sarkaçla bağlantı kurarak durugörü yapmak gibi bir şey. Yerin altında maden bulma gibi yöntemlerde çok işe yarar. Modern bilimde de kendini gösteren bir daldır. Aslında parapsikolojideki bütün dallarla ilgilidir. İçinde durugörü de var, telekinezi de var ve diğerleri de. Bundan önce psişik güçlerimizin epeyce bi gelişmiş olması lazım o yüzden üzerinde fazla durmaya gerek yok. Durugörünün içinde yer aldığı için kısaca bahsedeyim dedim.
(Alıntı Değildir)


Bunlar da gördüklerimiz ve eğer karşılaşırsanız diğer terimler:

Durugörü: Normalde görünür olmayan nesneleri fark etmektir.
Duruişiti: Normalde işitilir olmayan sesleri işitmek veya algılamaktır.
Durudokunma: Normalde dokunulabilir veya hissedilir olmayan nesneleri hissetmektir.
Durutadım: Normalde tadılabilir olmayan şeylerin tadını almaktır.
Durukoklama: Normalde koklanabilir olmayan kokuları algılamaktır.
Psikometri: Maddelerin geçmişleri hakkında bilgi edinmektir.
Radyestezi: Sarkaç aracılığı ile titreşimler sayesinde bilinmeyen şeyleri bilmektir.
Alıntı ile Cevapla