Konu: 3 sayısı

Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 10 June 2009, 16:52
Yorgun Yürek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yorgun Yürek Yorgun Yürek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
♥ GüLerken AğLadığını,MutLu OLanLar BiLmez
 
Kayıt Tarihi: 3 March 2009
Mesajlar: 35,077
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart 3 sayısı


İslam dininde üç sayısının kutsallığına inanılır. Ekmek ve Kur'an-ı Kerim'i üç kez öperiz; "Allah'ın hakkı üçtür" deriz. Hayatımızda iyi şeyler olacaksa hep üç adımda gerçekleşeceğine inanırız. Peki 3 sayısı neden bu kadar önemlidir?


'ÜÇ'ÜN ANLAMI: Üç; maddenin kapsadığı üçlü öğeleri temsil eder. Mesela üç boyut ya da ateş su hava gibi. Bu hem erkekliği hem de bütün doğada tanrısal birliğin mutlak ve zorunlu olan varlığını (ruh can ve bedeni) gösterir. Evreni temsil eden üçgen ise en çok kullanılan sembollerdendir.


ALLAH'IN HAKKI: Özellikle İslam dininde üç sayısının uğruna ve kutsallığına çok fazla inanılır. Örneğin; ekmek ve Kur'an-ı Kerim'i üç kez öperiz. Bununla beraber "Allah'ın hakkı üçtür" diye yerleşik bir düşüncemiz vardır. Hayatımızda iyi şeyler olacaksa bunun genelde üç adımda gerçekleşeceğine inanırız. Ayrıca tespihin boncukları üç adet 33'lük bölümden oluşur.yalan yere yemin edildiğinde 3 gün ardarda oruç tutulur.


KUTSAL ÜÇLEME: Hıristiyan inancında ise 'Baba-Oğul-Kutsal Ruh' üçlemesine rastlarız. Bu üçleme Mısır mitolojisinde ise 'İsis-Osiris-Horus' şeklindedir. Eski veya semavi dinlerin çoğunda 'üçün gücü'ne atıflar yapılmıştır.

Alıntı ile Cevapla