Konu: 3 sayısı

Tekil Mesaj gösterimi
  #2  
Alt 10 June 2009, 16:53
Yorgun Yürek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yorgun Yürek Yorgun Yürek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
♥ GüLerken AğLadığını,MutLu OLanLar BiLmez
 
Kayıt Tarihi: 3 March 2009
Mesajlar: 35,077
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Cvp: 3 sayısı

İYİ DOĞRU GÜZEL: Ünlü filozof Platon'dan beri ideal; üç ana kavramla yani iyi doğru ve güzelin bileşkesi olarak ele alınmıştır. Ayrıca Platon'a göre insan vücudu üçe ayrılıyordu: Baş göğüs karın. Baş akıl göğüs istem karın haz veya arzuyu temsil ediyordu.


ÜÇ KEZ TEKRAR: "Para para para..." Napolyon hayatta en değerli gördüğü şeyi tam üç kez tekrarlıyor. Kurtuluş Savaşı'mız esnasında dile gelen 'Vatan-Millet-Sakarya' söylemi de önemli konuların 'üç' ile sınırlandırıldığını gösteriyor. 'At-avrat-silah' üçlemesinin ise Türk geleneklerine özgü değerli üç şey olduğunu unutmamak lazım.


ÜÇ DİLEK TUTMAK
'Alaaddin'in Sihirli Lambası' masalında da rastlayacağımız üzere her daim üç dilek tutulması telkin edilir. Bir iki ya da beş değil; her zaman üç şans verilir.


ÜÇLÜ TANIMLAR AKILDA KALIYOR

* Giriş-gelişme-sonuç: Yazılı olan her şey; kompozisyon öykü hikaye veya döküman üç ana bölümle şekillenir. Giriş gelişme ve sonuç yazılı bir konunun anlaşılması ve yapılandırılması açısından önemli bir yazım süreci olarak nitelendiriliyor.



* Hint felsefesinde tanrının üç yüzü var: Yaratıcı-Brahma Koruyucu-Vişnu ve Yok edici-Şiva... Tanrısal betimlemelerde genelde üç ana öğeye vurgu yapılır. Bu vurgu dinin kavranması ve yerleşmesinde oldukça etkilidir.


* Eskimo dilinde üçten çoğu yoktur: Eskimolar için üçten fazlası dile getirilmeyecek kadar çoktur. En fazla üçe kadar sayıları telaffuz edip daha sonrakileri 'çok' diye nitelerler.
Alıntı ile Cevapla