Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11 June 2009, 10:34
Yorgun Yürek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yorgun Yürek Yorgun Yürek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
♥ GüLerken AğLadığını,MutLu OLanLar BiLmez
 
Kayıt Tarihi: 3 March 2009
Mesajlar: 35,077
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Herkesin çözümü farklı

Aşırı protein yağa dönüşür

Geçen hafta kas geliştirme sporu yapanların kilo başına 1-2 gram protein alabileceğini yazmıştınız. 75 kg ağırlığında bir erkek için 80-90 gr protein içeren bir günlük örnek rica ediyorum.
Protein vücut için önemli bir besin öğesidir. Ancak fazla alınan protein, vücutta protein deposu bulunmadığı için yağa dönüşerek depo edilmektedir. Kas kütlesinin artırılması amaçlanırken günlük yenilen besinler ve dışarıdan alınan destek protein dengelenemezse aşırı protein yağa dönüşür ve hiç istenmeyen bir durum gerçekleşir. Ayrıca fazla protein tüketimi sonucu dehidrasyon, böbrek ve karaciğere yük, idrarla kalsiyum atımında da artış olacağı unutulmamalıdır.
Normal bireyde kg başına 1 gram protein yeterlidir. Kas büyütme çalışmalarında bu miktar 2 grama kadar çıkabilir. Yiyeceklerle bu proteini sağlamak, diyetin aynı anda yağ oranını da artıracağından zordur. Çünkü proteinli besinler genelde yağ içerir. Bu durumda dışarı-dan destek alınabilir, ancak sadece protein yüklemek doğru olmaz, karbonhidrat da artırılmalıdır. Sadece protein artırmak çözüm olmaz. Kas yoğunluğu ve gücü, antrenmana uygun dengeli beslenme ile gerçekleşir. Protein tozu kullanırken günlük beslenmenizle uyumlu enerji hesaplanmalıdır. Bazı besinlerin protein içerikleri aşağıdaki gibidir:

- 1 yumurta 6 gram
- 60 gram peynir 12 gram
- 1 köfte kadar et-tavuk-balık 6 gram
- 1 bardak süt 6 gram
- 200 gram yoğurt 6 gram
- 30 gr fındık 4-5 gram
- 1 dilim ekmek 2 gram
Alıntı ile Cevapla