Cevap: Antalya Gazipaşa'da Tatil
Antalya Gazipaşa'da Tatil
Gazipaşa “Sessiz Cennet” olarak biliniyor. Mavi deniz, parlak güneş ve güzel kumsal oldukça çekici. Yörüklerin yayla geleneğini tanımak için de fırsatlar bulunmaktadır.
Yapabileceğiniz Aktiviteler
Gazipaşa için gündüz sıcaklık değerleri (en düşük - en yüksek):
Haziran 31 - 45 °C Temmuz 34 - 45 °C Ağustos 34 - 43 °C Eylül31 - 41 °C
Gazipaşa Ulaşım Bilgileri
Alanya-Anamur yolu üzerinde bulunan Gazipaşa'nın Alanya'ya uzaklığı 44 km., Antalya'ya ise 180 km. İlçeye tüm şehirlerden direk seferler yapılıyor.
Gazipaşa-Alanya arasında seferler ve gezi turları yapan minibüsler de bulunuyor. İlçe merkezinden plajların bulunduğu Gazipaşa sahiline Belediye otobüsleri düzenli olarak yolcu taşıyorlar.
Gazipaşa Yöresel Yemekleri
Hormonsuz ve kimyasal gübresiz yetiştirilen yerli muzlar, kokusu, lezzeti ve vitamin değeri yüksek, hazmının kolay oluşu nedeniyle tercih ediliyor.
Muz bahçelerinin yoğun olduğu Gazipaşa ve çevresi, ılık ve nemli rüzgarı Akdeniz'den alan, sırtı dağlara dayalı bir bölge.
Gazipaşa'da sahil yolunun yanı sıra ilçe merkezinde de Akdeniz, Dilara Ocakbaşı, Konyalılar, Numune, Sergen, Yılmaz gibi restoranlar, aranılan tüm yiyecek çeşitlerini bulunduruyorlar.
Kafe Akvaryum, Mikado Cafe-Bar, Saray Kafe ve çeşitli bahçeler, dinlenebileceğiniz diğer mekanlardan.
Eğer, bölgenin pazarını görmek istiyorsanız Cuma gününü beklemeniz gerekiyor. Gazipaşa yemekleri denilince ilk akla gelenler; aş, saç kebabı, göleğez (göleviz), kapama, kıvırım, pelize, kuru patlıcan yemekleridir.
Gazipaşa Eğlence Yerleri
Gazipaşa Gezilecek Yerleri
SELİNUS ANTİK KENTİ :
Akrapol içerisinde kilise ve sarnıç günümüze kadar gelmiş önemli yapılardır. Selinus kentinini diğer yapıları sahilde ve yamaçta yer almaktadır. Bu yapılar arasında hamamlar, agoralar, Selçuklu Köşkü, su kemeri ve Nekrapol alanı bulunmaktadır.
ANTIOCHEIA AD GRAGUM :
Nohut yeri olarak bilinir. Kentin bulunduğu bölge denize dik inen dağlık bir araziden oluşmaktadır. Burada kalıntılar nekrapol alanı, sütunlu cadde , kilise, hamam, agora, anıtsal kapı ve orta çağ kale surlarıdır.
LAMUS KENTİ - (ADANDA) :
Kent surla çevrili olup doğuya bakan kente giriş kapısının güneyinde büyük bir kule yer almaktadır. Kentin diğer yapıları agora, doğal kayaya oyulmuş çeşme ve iki adet tapınak sayılabilir.
HALİL LİMANI :
Apsisin iç kısmında mozaikten yazılmış yazı izleri mevcuttur. Bazelikanın dışında mezar yapıları deniz kenarındaki evler ise kuzeyde yer almaktadır.
ORTA ÇAĞ KULESİ - BIÇKICI :
İki katlı moloz taş duvar örgülü yapıdır. Kareye yakın planlıdır. Beşik tonozla örtülüdür. Alt katta batı ve doğu duvarları yıkılmıştır. Batı üst kat duvarında ve güneyde birer pencere bulunmaktadır.
JULIA SEBASTE :
Hamam, tapınak, diğer yapılar ile nekropolde yazılı kaya mezarı kentin Helenistlik dönemde iskan yaşadığını gösterir.
HİSARTEPE ÖREN YERİ :
Hisartepe doğal bir kale görünümündedir. Roma ve Helenist döneme ait mimari ve kiremit parçaları bulunmuştur.
PLAJLAR , KOYLAR ve MAĞARALAR
Doğal Havuzlar ve Koru Plajı
İskele Plajı ve Yat Limanı
Kahyalar Plajı ve Orman Kampı
Harabeler Koyu
Kral Koyu (Güney Köyü )
Aytap Koyu
Yalan Dünya Mağarası
Korsanların Aşk Mağarası
|