Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 18 June 2009, 16:28
Yorgun Yürek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yorgun Yürek Yorgun Yürek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
♥ GüLerken AğLadığını,MutLu OLanLar BiLmez
 
Kayıt Tarihi: 3 March 2009
Mesajlar: 35,077
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Gizli Cennet: Adrasan

Gizli Cennet: Adrasan
Adrasan'ın (Çavuşköy) Antalya'ya uzaklığı 95 km. Adrasan'dan Olympos'a gitmek isteyenler, Çavuşköy cami yanından geçip, antik kent yön tabelalarını takip etmeliler. Girişteki ağaçların altındaki gölgelik bölümler, araç bırakacağınız park sahalarını oluşturuyor. Kent girişi ücretli. Adrasan Deresine gidiş için Adrasan koyuna girmeden önce karşılaşacağınız çınar ağacından sola dönerek kısa bir süre yol almanız yeterli oluyor.

ADRASAN
İstanbul'dan yola çıkanlar, Bilecik'e kadar rahat bir yolculuk yapabilirler. Bilecik-Bozüyük (Burası çevre yolu ister!) bölümünde, İstanbul'u Antalya'ya bağlayan yolun 2003 yılına kadar nasıl böyle dar, böyle virajlı ve sollama riski taşıyarak kaldığını merak edebilirsiniz. Başta sebze-meyve kamyonları, sanayi yükü taşıyan ağır vasıtaların ve tehlikeli madde taşıyan uzun tankerlerin arkasına tesbih tanesi gibi dizilen araçların uzun konvoylar oluşturmasına seyirci kalan ilgilileri, turizmden beklentisi olanları ben de her geçişimde çok ayıplıyorum. Sürücüler yanlış sollama yapmayıp, haliyle umulmadık yerlere tuzak kuran trafik ekiplerine karşı dikkatli olmalılar.


Meskun sahalar, Burdur geçişi ve Antalya girişi de hız kontrolü açısından aynı dikkati gerektiriyor

Antalya-Lara yolundan geçenler, ikinci kavşakta Narenciye ve seracılık araştırma enstitüsüne Pazar günü dahil ne zaman uğrarlarsa uğrasınlar; karpuz, patlıcan, bergamut, altıntop, turunç gibi özel yetiştirilip katkısız olarak hazırlanan leziz reçel çeşitlerinden alabilirler.






Alıntı ile Cevapla