Konu: Aydın

Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 20 June 2009, 12:50
Zeynep Zeynep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 October 2008
Mesajlar: 594
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Aydın

Aydın Ege bölgesinde "Efeler Diyarı" olarak tanınan ve dünyanın en iyi incirinin yetiştiği il. Ege denizi, Muğla, Denizli, Manisa ve İzmir ile çevrilidir. Türkiye'nin en dağlık illerinden biridir. 37°30' ve 38°03' kuzey enlemleri ile 27°00' ve 28°57' doğu boylamları arasında yer alır.





Aydın'ın konumu


Aydın [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]nde "Efeler Diyarı" olarak tanınan ve dünyanın en iyi incirinin yetiştiği il. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ile çevrilidir. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'nin en dağlık illerinden biridir. 37°30' ve 38°03' kuzey enlemleri ile 27°00' ve 28°57' doğu boylamları arasında yer alır.

Ege bölgesinde,
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'den sonra en kalabalık ildir. Trafik kod numarası (09)'dur. İsminin kökeni

Selçuklu beylerinden Menteş Bey, tarihi "Tralles" şehrini ele geçirerek "Güzelhisar" ismini verdi. Bilahare burası [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]nın eline geçti. Aydınoğlu Mehmed Bey bu şehri çok güzel imar ettiği için "Aydın'ın Güzelhisar'ı" denmeye başlandı. Bu sebepten zamanla yalnız "Aydın" ismi kullanıldı.
Alıntı ile Cevapla