Konu: Edirne

Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 21 June 2009, 20:12
Zeynep Zeynep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 October 2008
Mesajlar: 594
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Edirne

Edirne Marmara Bölgesinin Trakya kısmında yer alır. Sınır kapısı, 'Bursa'nın oğlu, İstanbul'un babası' olarak vasıflandırılan ve Osmanlı Devletinin ikinci başkenti ve 'müze şehir' Edirne'nin doğusunda Kırklareli ve Tekirdağ, güneydoğusunda Çanakkale, batısında Yunanistan, kuzeybatısında Bulgaristan, güneyinde ise Ege Denizi bulunmaktadır.





Edirne'nin konumu


Edirne [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]nin [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kısmında yer alır. Sınır kapısı, ' [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'nın oğlu, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'un babası' olarak vasıflandırılan ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]nin ikinci başkenti ve 'müze şehir' Edirne'nin doğusunda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], güneydoğusunda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], batısında [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], kuzeybatısında [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], güneyinde ise [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bulunmaktadır. İl toprakları 40°30 ve 42° 00 kuzey enlemleri ile, 26°00 ve 27°00 doğu boylamları arasında yer alır. Trafik plaka numarası 22'dir. İsminin kökeni

Edirne, Roma İmparatoru Hadrianus tarafından M.S. 120'de yeniden imar edildiği için, buna izafeten, Hadrianapolis ismi verilmiştir. Doğu Roma (Bizans) zamanında Adrinople olarak anılmış, Türkler Edirne'yi fethedince, ilk önce Edrine demişler, sonradan bu kelime halk arasında Edirne olmuştur.
Alıntı ile Cevapla