Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 10 July 2009, 15:36
Yorgun Yürek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yorgun Yürek Yorgun Yürek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
♥ GüLerken AğLadığını,MutLu OLanLar BiLmez
 
Kayıt Tarihi: 3 March 2009
Mesajlar: 35,077
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Pembe oyuncaklar 'prenses sendromu'na sebep oluyor

PEMBE OYUNCAKLAR 'PRENSES SENDROMU'NA SEBEP OLUYOR


Anne-babalar DİKKAT !
Dükkanlar ve oyuncak üreticileri, kızlar için özellikle pembe renkli oyuncaklar üreterek ısrarcı prenseslerden oluşan bir jenerasyona sebep olmakla suçlanıyor.

Uzmanlar "pembe salgını" olarak tanımladıkları bu durumun kız çocuklarının beynini yıkadığını ve basmakalıp cinsiyet fikirlerini empoze ettiğini öne sürüyor. Kızların daha üç yaşına gelmeden pembe renge bağlandıklarını ve pembe dışında giysi ve oyuncakları reddeder hale geldiği de iddia ediliyor. Bazı uzmanlarsa pembenin yaygınlaşmasının kız çocuklarını pazarlama hilelerinin hedefi haline getirdiğini belirtiyor.

Telegraph'da yer alan bilgilere göre, bu sorun aileler ve eğitmenler tarafından etraflıca tartışılyor. Çoğunluk pembe rengin empoze edilmesinden ve pembe dışında bir şey bulmanın neredeyse imkansız olduğundan şikayetçi. Bu durum üzerine anne ve bebek ürünleri üzerine yoğunlaşan bazı markalar alternatif renkler sunmaya başladı.

Bu pembe tutkusunun sebepleri üzerine bilim adamları da ayrı görüşler besliyor. Bazıları durumu sosyal koşullanmaya bağlıyor, bazıları ise fiziksel bağlantısı olduğunu öne sürüyor.
Alıntı ile Cevapla