Konu: Hatay

Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 27 July 2009, 21:13
Zeynep Zeynep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 October 2008
Mesajlar: 594
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Hatay

Hatay Türkiye'nin güneyinde yer alan il. 35°52' ve 37°04' kuzey enlemleri ile 35°40' ve 36°35' doğu boylamları arasında yer alır. İl toprakları, doğu ve güneyde Suriye sınırı, kuzeydoğuda Gaziantep, kuzey ve kuzeybatıda Adana, batıda ise İskenderun Körfezi ile çevrilidir. Trafik numarası 31'dir.


Hatay'ın konumu


Hatay [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]’nin güneyinde yer alan il. 35°52’ ve 37°04’ kuzey enlemleri ile 35°40’ ve 36°35’ doğu boylamları arasında yer alır. İl toprakları, doğu ve güneyde [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sınırı, kuzeydoğuda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], kuzey ve kuzeybatıda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], batıda ise [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ile çevrilidir. Trafik numarası 31’dir.
İsminin kökeni

Osmanlı devrinde “İskenderun Sancağı” adıyla anılan bölge, Cumhuriyet devrinde Türkiye’ye katıldıktan sonra“Hatay” ismini almıştır. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]e “Hatti” denir ve bunlar da, Hatay bölgesine “Hattena” derlerdi. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “Antakiye”, Selökitler ise Antiokheia demişlerdir.
Alıntı ile Cevapla