Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 28 July 2009, 01:20
Syst3m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Syst3m Syst3m isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Root Administrator
 
Kayıt Tarihi: 26 July 2008
Mesajlar: 3,557
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart ss2 (skaystar2) Neler Yapılabilir

ss2 (skaystar2) Neler Yapılabilir

1) Tüm türk ve yabancı, şifreli ve şifresiz digital tv ve radyo yayınlarını bilgisayarınızdan izleyebilirsiniz (digital uydu alıcısı görevi).

2) MPEG-4 gibi normal digital DVB uydu alıcılarının alamadığı "streaming media" yayınlarını alabilirsiniz.

3) yayınları hard diskinize(HDD)kaydedebilirsiniz. (40GB HDD'de 24 saatlik TV yayını saklanabilir) SkyStar2 kartına DiSEqC sviç kullanarak 4 taneye kadar çanak bağlanabilir.

4) Uydudan internet hizmeti alabilirsiniz.(tek yönlüdür. sadece internetten büyük dosyaları bilgisayarınıza hızlı indirmek(download) için yararlıdır. Normal internet bağlantınıza ilave olarak bir de uydudan bir servis sağlayıcıya abonelik gerektirir.)Çift yönlü için çanak ve gerekli sistem daha değişik. Şu anda sadece tek yönlü uydu internet abonesi olabilirsiniz(sizden gidecek dosya v.s. için yerel abonelik ve internet(modem bağlantısı) gereklidir. Uydudan SS2 kartınızdan yararlanarak hızlı download yapabilmeniz için ayrıca ilave olarak uydudan servis sağlayıcı aboneliği gerekiyor. Bunun için çanağınızın baktığı uyduda bulunan bir internet servis sağlayıcının programını indirip makinenize yüklemeniz ve servis sağlayıcıya kredi kartınızla abone olmanız gerekmektedir. (Tek yönlü için gidiş yönü mevcut internet aboneliğinizle olacağından bu abonelik mevcut aboneliğinize ek olacağından masrafınız artacak, ancak her türlü "download" hızınız çok yükselecektir.) 7derece doğu W3 uydusundaki
http://www.opensky.eutelsat.net/(openSky) için en küçük bir çanak yeterlidir.

5) Eğer ekran kartınız "TVout" özelliğine sahipse uydu yayın görüntülerini bilgisayarınızdan TV'nize de aktarabilirsiniz. Yine de eğer amacınız TV'den izlemek ise görüntü kalitesi bakımından normal bir uydu alıcısı almanızı tavsiye ederiz. Bilgisayardan izlenen görüntü kalitesi mükemmeldir. TV'ye aktarılan kalite ise ekran kartınıza bağlı.

6) Kart ile birlikte verilen CD'lerde her türlü bilgi mevcut. Kartın bilgisayara takılışı çok kolaydır, ancak kısa devre, statik elektrik gibi nedenlerle kartı veya bilgisayarınızı kolayca bozabilrsiniz. Kartın tüm fonksiyonlarından yararlanabilmeniz için gerekli kurulumlar(programlar)ileri derecede bilgisayar bilgisi gerektirir.

Bilgisayarınızda boş bir PCI slotu varsa SS2 kartı sizin bilgisayarınızda da çalışabilir
Alıntı ile Cevapla