Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11 November 2008, 17:06
ceyLin ceyLin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 September 2008
Mesajlar: 15,180
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Post Otomobil kundaklayan çocuklar yakalandı

AYDIN’ın Didim İlçesi’nde, son iki ayda 14 hırsızlık ve 3 araç kundaklanması olayına karışan, yaşları 15 ile 17 arasında değişen 4 çocuk yakalandı. Tutuklanan çocukların daha önce de kitap okuma cezasına çarptırılan arkadaşlarıyla birlikte kütüphaneden hırsızlık yaptığı ortaya çıktı. İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Akalınlı, çocukların ailelerine sitem etti.

Didim’de son iki ay içerisinde 14 hırsızlık ve 3 araç yakma olayına karışan 15 yaşındaki Y.A., 17 yaşlarındaki M.Ö., R.E. ve E.Z. polisin takibi sonucu geçen pazar günü evlerinde gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevke edilen ve suçlarını itiraf ettikleri öğrenilen çocuklar tutuklandı.

Hırsızlıktan 4 sabıkası bulunan Y.A.’nın, daha önce çıkarıldığı mahkemece, ‘Didim Belediyesi Kütüphanesi’nde kitap okuma’ ve ‘hava karardıktan sonra dışarı
çıkmama’ cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Ancak, Y.A.’nın beraberindeki 3 arkadaşıyla birlikte, cezasını çektiği kütüphanedeki 3 bilgisayarın monitörünü çaldığı belirlendi.

Çocukların ailelerine sitem eden İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Akalınlı, “Bu çocuklar doktor ya da mühendis olabilirlerdi. Ama bu tür olaylara karıştılar. Burada, ailelere büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor. Anne babaların çocuklarına sahip çıkmasını, arkadaşlarına dikkat etmesini tavsiye ediyorum” dedi.
Alıntı ile Cevapla