Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   A'dan Z'ye Türkiyemiz (https://seversintabi.com/adan-zye-turkiyemiz/)
-   -   Bursa (https://seversintabi.com/adan-zye-turkiyemiz/59622-bursa.html)

Zeynep 20 June 2009 13:08

Bursa
 
Bursa Osmanlı Devletinin bir ara başkentliğini yapan, evliyalar diyarı, tarihî abideler şehri, tabiî güzellikleri ve binlerce senedir bilinen şifalı kaplıcaları ile dünyaca isim yapan il.





[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bursa'nın konumu


Bursa [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]nin bir ara başkentliğini yapan, evliyalar diyarı, tarihî abideler şehri, tabiî güzellikleri ve binlerce senedir bilinen şifalı kaplıcaları ile dünyaca isim yapan il.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]nin güneyinde yer alan Bursa, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] illeri ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ile çevrili, Marmara bölgesini, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ne bağlayan bir kavşak noktasıdır. İstanbul, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gibi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]’nin üç büyük şehrinin meydana getirdiği üçgenin merkezinde sayılır. 28°10’ ve 30°00’ kuzey enlemleri ile 40°40’ ve 39°35’ doğu boylamları arasında yer alır. İlin trafik plaka no 16’dır. İsminin kökeni

Bursa’nın, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kralı İkinci Prusias tarafından kurulduğu ve şehre "Prusias" (Prosa)dendiği, zamanla bu isim "Brousse" ve "Brus" olduğu söylenmektedir. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şehri fethedince, "Bursa" demişlerdir.


Saat: 09:16

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2