Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   A'dan Z'ye Türkiyemiz (https://seversintabi.com/adan-zye-turkiyemiz/)
-   -   Çanakkale (https://seversintabi.com/adan-zye-turkiyemiz/59623-canakkale.html)

Zeynep 20 June 2009 13:13

Çanakkale
 
Çanakkale Çanakkale Boğazı'nın iki kıyısında (Avrupa ve Asya üzerinde) yer alan il. 25°35’ ve 27°45’ doğu boylamları ile 39°30’ ve 40°45’ kuzey enlemleri arasında yer alır. Edirne, Tekirdağ, Balıkesir, Marmara Denizi ve Ege Denizi ile çevrilidir. İl trafik kodu 17’dir.





[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Çanakkale'nin konumu


Çanakkale [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'nın iki kıyısında ( [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üzerinde) yer alan il. 25°35’ ve 27°45’ doğu boylamları ile 39°30’ ve 40°45’ kuzey enlemleri arasında yer alır. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ile çevrilidir. İl trafik kodu 17’dir. İsminin kökeni

Çanakkale’nin ilk ismi “Troas”tır. Sonradan “Hellespont” ismiyle anıldı. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]nin Çanakkale’yi fethinden önce “Dardanellos” adını almıştı. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], Çanakkale’nin [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] topraklarında bir kale yaptırdı. Bu sebeple şehre “Kale-i Sultânî” ismi verildi. Son asırlara kadar bu isimle anılan şehir, kalenin çanağa benzemesi veya çanak-çömlek sanâyiinin ileri olması ile “Çanakkale” ismiyle anılmıştır.


Saat: 10:56

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2