Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   A'dan Z'ye Türkiyemiz (https://seversintabi.com/adan-zye-turkiyemiz/)
-   -   Çankırı (https://seversintabi.com/adan-zye-turkiyemiz/59624-cankiri.html)

Zeynep 20 June 2009 13:17

Çankırı
 
Çankırı Orta Anadolu�nun kuzeyinde Kızılırmak ve Batı Karadeniz havzaları içinde yer alan bir ilimiz. Çankırı toprakları 40°30' ve 41° kuzey enlemleri ile 32°30' ve 34° doğu boylamları arasında kalır. Çorum, Ankara, Bolu, Kırıkkale, Zonguldak ve Kastamonu illeri arasında kalır. Trafik kod numarası 18'dir.





[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Çankırı'nın konumu


Çankırı Orta Anadolu’nun kuzeyinde Kızılırmak ve Batı Karadeniz havzaları içinde yer alan bir ilimiz. Çankırı toprakları 40°30’ ve 41° kuzey enlemleri ile 32°30’ ve 34° doğu boylamları arasında kalır. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] illeri arasında kalır. Trafik kod numarası 18’dir. İsminin kökeni

Çankırı’nın târihi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]e dayanır. Şehri “Çangra” isimli bir Hitit beyi kurduğu için bu isimle anılmıştır. Bölgeye gelen Oğuz Türkleri bu ismi kendi dil ve lehçelerine uydurarak “Kengiri” dediler. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ndan sonra ilin ismi Çankırı olarak değiştirilmiştir.


Saat: 09:32

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2