Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   A'dan Z'ye Türkiyemiz (https://seversintabi.com/adan-zye-turkiyemiz/)
-   -   Erzincan (https://seversintabi.com/adan-zye-turkiyemiz/59938-erzincan.html)

Zeynep 21 June 2009 20:24

Erzincan
 
Erzincan Her çeşit meyvenin yetiştiği, târih boyunca birçok büyük savaşların yapıldığı ve son bin senede on bir defâ haritadan silinen, “etrafı dağlık ortası bağlık” bir il. İl toprakları 40° 46’ ve 38°15’ doğu meridyenleri ile 39°01’ ve 40°04’ kuzey paralelleri arasında yer alır. Doğuda Erzurum, güneyde Tunceli, güneydoğuda Bingöl, güneybatıda Elazığ-Malatya, batıda Sivas, kuzeybatıda Giresun, kuzeyde Gümüşhane ve Bayburt illeri ile çevrilmiştir. Trafik kod numarası 24’tür.





[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Erzincan'in konumu


Erzincan Her çeşit meyvenin yetiştiği, târih boyunca birçok büyük savaşların yapıldığı ve son bin senede on bir defâ haritadan silinen, “etrafı dağlık ortası bağlık” bir il. İl toprakları 40° 46’ ve 38°15’ doğu meridyenleri ile 39°01’ ve 40°04’ kuzey paralelleri arasında yer alır. Doğuda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], güneyde [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], güneydoğuda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], güneybatıda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]- [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], batıda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], kuzeybatıda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], kuzeyde [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] illeri ile çevrilmiştir. Trafik kod numarası 24’tür. İsminin kökeni

Erzincan’ın çok eski devirlerde ismi Aziris idi. Daha sonra bu isim Eriza olarak kullanılmıştır. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] burasını fethedince Erzingan ismini koydular. Bu isim halk arasında ilk önce Erinzân, bilâhare Erzincan olarak anılmıştır.


Saat: 04:50

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2