Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Afrika Ülkeleri (https://seversintabi.com/afrika-ulkeleri/)
-   -   Ekvator Ginesi (https://seversintabi.com/afrika-ulkeleri/69477-ekvator-ginesi.html)

Syst3m 11 January 2015 05:33

Ekvator Ginesi
 
Ekvator Ginesi ya da resmi adıyla Ekvator Ginesi Cumhuriyeti, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kıyısında bir Orta Afrika ülkesidir. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'nın en küçük ülkelerinden biridir. Kuzeyde [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], güneyde ve doğuda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], batıda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] körfezi ve güneybatıda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ile çevrilidir.
Eskiden bir [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sömürgesi olan İspanyol Ginesi'ydi. Ülkenin sınırları başkent [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'nun bulunduğu Bioko'nun da dahil olduğu birkaç adayı kapsar. Adının [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'a yakınlığı ve Gine Körfezi'ne komşu olmasından geldiği sanılmaktadır. Resmi dili İspanyolcadır. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'da [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'nın konuşulduğu en küçük ülkedir. Nüfusun yüzde 90'ı katoliktir.
Ekvator Ginesi, Kıta [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'ndaki nüfus bakımından en küçük ülkedir. Ayrıca Kıta [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] en küçük [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üyesidir.
Tarihi
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]-[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yılları arasında [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] işgalciler ilk olarak Bioko ve Annobon adasına geldiler. Portekizliler burada kolonileştikten sonra adanın idaresini [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yılında İspanyollara bıraktılar. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] işgalciler bu bölgeden köle ticareti için yerlileri kullandı.
Ekvator Ginesi, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yılında bağımsızlığını kazandı. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yılındaki askerî darbeden sonra cunta ile yönetilmeye başladı ve günümüzde de bu sistem devam etmektedir.

Ekonomi

Ülke ekonomisi bağımsızlık öncesi dönemde önemli ölçüde [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bitkisine bağlı idi. Öyle ki, bu küçüklükte bir ülke, kakao sayesinde [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'da [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'da kişi başına düşen en yüksek [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] rakamına sahip oldu. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'da [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] rezervlerinin keşfedilmesi ise ülkenin gelirlerine yeni bir artış kaynağı sağladı. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yılı itibariyle Ekvator Ginesi, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]-Altı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ülkeleri arasında 3'üncü büyük [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üreticisi konumuna gelmiştir.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Ülkenin haritası



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ßayrak





[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]amblem


Saat: 21:51

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2