Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Afrika Ülkeleri (https://seversintabi.com/afrika-ulkeleri/)
-   -   Gana (https://seversintabi.com/afrika-ulkeleri/69697-gana.html)

Syst3m 11 January 2015 05:33

Gana
 
Gana Cumhuriyeti, bir batı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ülkesidir. Güneyinde [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yer alır; [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ile komşudur. Toprakları, sömürgecilik dönemi öncesinde Afrika'daki Gana İmparatorluğu, Ashanti, Fante gibi eski krallıklara ait olmuştur. 15.yüzyılda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'in gelişiyle Avrupa ülkeleriyle ticaret artmış, İngilizler burada 1874'te bir koloni kurmuşlardır. Gana, 1957'de [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'den bağımsız hale gelmiştir.
Gana topraklarındaki [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] (Volta Gölü), dünyanın en büyük yapay su deposudur. Baraj, Beyaz [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve Siyah [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] birleştirilmesiyle kurulmuştur. En kuzeyi ile en güneyi arasındaki mesafe 520 km. kadardır. Gana'da altın, kakao, ağaç kütüğü, başlıca ihraç ürünleridir.
  • Ortalama Ömür : 57.06 yıl (2002 tahmini)
  • Okur Yazarlık Oranı: % 64.5 (1995 tahmini)
  • İdari bölümler: 10 bölge;
Ashanti, Brong-Ahafo, Orta Bölge, Doğu Bölgesi, Büyük Akra, Kuzey Bölgesi, Yukarı Doğu, Yukarı Batı, Volta, Batı Bölgesi
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Gana'nın bölgeleri






[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

gana haritası


Saat: 20:20

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2