Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Akdeniz Bölgesi (https://seversintabi.com/akdeniz-bolgesi/)
-   -   Fethiye Hakkında Bilgi, Fethiye Resimleri, Resmi, Fethiye Tanıtımı (https://seversintabi.com/akdeniz-bolgesi/3002-fethiye-hakkinda-bilgi-fethiye-resimleri-resmi-fethiye-tanitimi.html)

eLanuR 29 October 2008 18:57

Fethiye Hakkında Bilgi, Fethiye Resimleri, Resmi, Fethiye Tanıtımı
 
''Aydınlıklar Ülkesi'nin el değmemiş bakiresi'' Fethiye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Akdeniz'in içinde irili ufaklı adaların serpiştiği Fethiye körfezinde arkası çam ormanlarıyla çevrili kuzeye açık bir koyda yer alır. Kaya mezarları ve kale önünden bir düzlüğe[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Karagözler'den denize doğru iner. Ufkunu şövalye adası[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Günlükbarı ve karşılarındaki dağlar oluşturmaktadır.

Fethiye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Persler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Likyalılar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Karyalılar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Romalılara ait eserleri ile tanınmıştır. Kültürel zenginliği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] doğal güzellikleri ve coğrafyası ile önemli turizm merkezlerimizdendir.


eLanuR 29 October 2008 18:57

Cevap: Fethiye Hakkında Bilgi, Fethiye Resimleri, Resmi, Fethiye Tanıtımı
 
Tarihçe:Likya-Karya sınırında bir kıyı kenti olan bugünkü Fethiye'nin Antik Çağlardaki adı Telmessosdur. Kuruluşuna ilişkin kesin bir bilgiden yoksun olduğumuz kentin bilinen en eski yazılı belgelere göre M.Ö. V. yüzyıldan beri var olduğu söylenebilir. Telmessos uzun süre Likya'dan ayrı bağımsız bir kent olarak varlığını sürdürdü. Kent sırasıyla Pers[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Büyük İskender[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Roma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bergama Krallığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bizans[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Menteşeoğulları ve Osmanlıların egemenliğinde kalmıştır.

eLanuR 29 October 2008 18:58

Cevap: Fethiye Hakkında Bilgi, Fethiye Resimleri, Resmi, Fethiye Tanıtımı
 
İklim:Yörede[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sıcak ve kurak yazları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ılık ve yağışlı kışları ile Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. Yaz aylarında 30 derece civarında olan sıcaklık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kışın genellikle 10 derecenin üzerindedir. Deniz suyu sıcaklığı hiçbir mevsimde 16 derecenin altına düşmez

eLanuR 29 October 2008 18:59

Cevap: Fethiye Hakkında Bilgi, Fethiye Resimleri, Resmi, Fethiye Tanıtımı
 
ULAŞIM

Karayolu: Muğla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Antalya ve Burdur bağlantılı üç karayolu Fethiye'yi Türkiye'nin bütün kentlerine ulaştırır.


Terminal Tel: (+90-252) 262 46 87

Havayolu: Havayolu ulaşımı için en yakın alan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 50 km. uzaklıktaki Dalaman ve 255 km. uzaklıktaki Bodrum havaalanlarıdır. Türk Hava Yollarının yaz kış sürdürdüğü seferlerin yanı sıra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] turizm sezonu boyunca pek çok Avrupa kentinden düzenlenen uçuşlardan yararlanmak mümkündür. Yine üç saatlik bir uzaklıkta olan Antalya Havaalanı da Fethiye'ye ulaşımı sağlayan diğer önemli odak noktasıdır.

Denizyolu: Çok korunaklı bir doğal yapıya sahip olan Fethiye Limanı bütün yatçıların uğrak yeridir. Türk Denizyollarına ait gemiler de yaz aylarında düzenlenen Akdeniz turlarında Fethiye'ye uğramaktadır.

eLanuR 29 October 2008 19:01

Cevap: Fethiye Hakkında Bilgi, Fethiye Resimleri, Resmi, Fethiye Tanıtımı
 
FETHIYE TARİHİ
Fethiye’nin antik dönemlerdeki ismi; Telmessos. Bu kentin Likya ve Karya uygarlıklarının sınırında İ.Ö. 5. yy. da kurulduğu biliniyor. Günümüze ulaşan kalıntılardan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Helenistik ve Roma dönemlerinde kentin oldukça zengin ve yüksek bir kültüre sahip olduğu ve tanrı Apollon’a adanmış ünlü bir kehanet merkezi olduğu anlaşılıyor. Antik Telmessos’un Likya’ya özgü kaya mezarları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] lahitleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kale ve tiyatrosu bütün görkemiyle Fethiye’yi süslüyor.


Fethiye ve Antalya arasında uzanan Teke Yarımadası antik dönemlerde Likya olarak adlandırılmış. Anadolu’nun yerli halklarından olan Likyalılar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Homeros’un ünlü İlyada’sında ve Kadeş Savaşını sona erdiren tarihin ilk yazılı antlaşmasında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] denizci bir ulus olarak tanımlanmış.

Fethiye’nin simgesi olarak kabul edilen Amintas Mezarı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] limandan kenti çevreleyen tepenin eteklerinde muhteşem görüntüsüyle göze çarpıyor. In Antis planlı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İyonik bir tapınak cephesine sahip olan mezar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Helenistik dönemde 4. yy da Telmessos kentinin yöneticisi olduğu sanılan Kral Amintas’ın anısına inşa edilmiş.

Kentin içinde Likya tipi birçok lahit mezar örneğine rastlamak mümkün. Bazılarının üzerinde Likya dilinde yazılmış kitabeler mevcut. Özellikle Hükümet Konağının bahçesinde bulunan lahit[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üzerindeki savaşçıları betimleyen kabartmaları ile dikkat çekiyor.

Kale[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kent akropolünde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Roma döneminde inşa edilen eski duvarların üzerine 11. yy da yapılmış. Rodos’lu Şövalyelerin Fethiye’yi bir deniz üssü olarak kullandıkları 15. yy da bir onarım gördüğü biliniyor.

Telmessos antik tiyatrosu ticari iskelenin hemen arkasında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Fethiye kent merkezinde bulunuyor. Tipik bir Roma özelliği gösteren tiyatronun 2. yy da daha önceden Yunan tarzında yapılmış başka bir tiyatronun üzerine inşa edildiği biliniyor. 1993 yılında Fethiye Arkeoloji Müzesi tarafından yapılar kazılarla ortaya çıkartılan yapının[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] oturma ve sahne bölümlerinin restore edilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Arkeoloji ve Etnografya bölümlerinden oluşan Fethiye Müzesi ilçe merkezinde hizmet veriyor. Müzede[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] erken Likya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Pers[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Helenistik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Roma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma eserlerin yanında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yöre kültürüne özgü tipik el sanatlarının da örneklerini görmek mümkün.

Fethiye Belediyesi ve Müze Müdürlüğünce yürütülen bir proje kapsamında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] restore edilecek antik tiyatronun çevresinde hizmet verecek modern bir hizmet binası ile bir açık hava müzesinin oluşturulması için çalışmalar sürdürülüyor. Projenin tamamlanmasından sonra yeniden biçimlenecek olan kent merkezinin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] doğal ve kültürel çevrenin korunarak yaşatıldığı örnek bir alana dönüşmesi amaçlanıyor.

Geçmişte Likya olarak adlandırılan Teke yarımadasında tarih İ.Ö. 2. binlerin gerisine kadar uzanıyor. Gerçekte Likyalıların Hititlerle birlikte Kadeş Savaşına katılmış olmaları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onların Anadolu’nun en eski yerli halklarından olduklarını gösteren en önemli işaret. Süreç içinde Likya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Persler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Büyük İskender[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Romalılar ve Bizanslılar tarafından işgal edilmiş fakat asla teslim alınamamış. Likya’yı ve onun önemli kentlerini keşfetmek isteyenler için Fethiye en uygun merkez konumunda. Organize turlar ya da kendi çabanızla önemli Likya kentlerine Fethiye’den ulaşmak çok kolay...

eLanuR 29 October 2008 19:02

Cevap: Fethiye Hakkında Bilgi, Fethiye Resimleri, Resmi, Fethiye Tanıtımı
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 09:53

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2