Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://seversintabi.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Anaokuluna Kaç yaþýnda Gidilir (https://seversintabi.com/anne-ve-cocuk/3926-anaokuluna-kac-yasinda-gidilir.html)

ceyLin 7 November 2008 15:20

Anaokuluna Kaç yaþýnda Gidilir
 
Anaokuluna baþlamak için gereken psikolojik olgunlaþma seviyesine çocuklar genellikle 36 aylýk olduklarýnda ulaþýrlar.

Öncesinde çocuðun tek bir kiþinin sürekli ilgisine ihtiyacý vardýr. Ancak 2 yaþýndan itibaren gerekli olgunluk seviyesine ulaþmýþ olan çocuklar da annelerinin de yanlarýnda olduðu haftanýn 2 ya da 3 günü 2 saati geçmeyecek þekilde oyun gruplarýna devam edebilirler.

3 yaþ grubu için ilk birkaç ay yarým günlük program tercih edilmelidir. Ýlk kez sosyal bir ortamýn parçasý olacaðý için henüz evde vakit geçirmeye de ihtiyacý olduðu varsayýlarak belli bir müddet yarým gün devam etmesi önerilir. Tabii burada en önemli husus, çocuðun bireysel özellikleridir.

Bazýçocuklar çok daha kolay uyum saðlayabilirler ve çok daha çabuk yuvaya hazýr hale gelirler. Bazýlarý için biraz daha zamana ihtiyaç olabilir. Ancak her çocuk için kademeli bir geçiþönerilir. Deðiþik þekilde belli etseler de hatta bazen pek belli etmeseler de yuvaya baþlamak her çocuk için zordur ve tamamen uyum için belli bir zamana ihtiyaç vardýr.

3 yaþýndan önce zorun­luluk da olsa mümkün olduðunca yuvaya ver­memek, bunun yerine evde bakým verecek biri­ni bulmak çocuðun psikolojik olgunlaþmasýnýn yetersiz olmasý bakýmýndan son derece önemlidir.
Henüz hazýr olmadýðý halde yuvaya verilen çocuklarda psikolojik problemler geliþtirme riski çok fazladýr.


Saat: 17:22

Telif Haklarý vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2