PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lukoil Türkiye'de Büyük Dağıtım Aktiflerini Satınalma Sürecini Sonuçlandırdı

ceyLin
25 November 2008, 12:34
Lukoil Türkiye'de Büyük Dağıtım Aktiflerini Satınalma Sürecini Sonuçlandırdı

Lukoil Eurasia Petrol A.Ş tarafından Akpet şirketinin yüzde 100 hissesini satınalma sözleşmesi çerçevesinde yapılan satınalma kapanış protokolü İstanbul'da imzalandı.

Şirketin satış bedeli 555 milyon ABD doları olarak belirlenirken[Only Registered Users Can See Links] taraflar satış bedelinin vade farksız taksitli ödenmesi konusunda anlaştı. 250 milyon ADB Doları tutarındaki ilk ödeme gerçekleştirildi. İkinci ve üçüncü taksitlerin önümüzdeki sene sırayla 30 Nisan ve 30 Ekim tarihlerine kadar ödeneceği öngörülüyor.

Daha önce yapılan açıklamada[Only Registered Users Can See Links] Lukoil Eurasia Petrol A.Ş tarafından satınalmanın finansmanı için 250 milyon ABD Doları tutarında bir krediyi 2008 Ekim ayının sonunda temin ettiği duyurulmuştu. Kredi kullanım tarihindeki faiz oranı[Only Registered Users Can See Links] temel faiz oranı ve marj dahil yıllık yüzde 6[Only Registered Users Can See Links] oldu. Kredi vadesi 3 sene olarak belirlenirken[Only Registered Users Can See Links] krediyle ilgili garantörlük OAO Lukoil tarafından sağlanıyor.

OAO Lukoil şirketinin Başkanı Vagit Alekperov[Only Registered Users Can See Links] yaptığı açıklamada[Only Registered Users Can See Links] "Türkiye'de büyük dağıtım aktiflerinin satın alınması[Only Registered Users Can See Links] yurtdışındaki dağıtım ağımızı yüzde18 artırmaktadır ve bu satın alma[Only Registered Users Can See Links] şirketin yüksek katma değerli ürünlerini Karadeniz ve Akdeniz pazarlarındaki nihai tüketicilere ulaştırma stratejisinin önemli bir parçasıdır." dedi.

Satın alınmış aktifler arasında; 700'e yakın akaryakıt istasyonu; 8 adet akaryakıt terminali[Only Registered Users Can See Links] 5 adet likit doğalgaz deposu[Only Registered Users Can See Links] 3 adet uçaklar için jet yakıt dolum kompleksi[Only Registered Users Can See Links] yıllık 12 bin ton üretim kapasiteli madeni yağ üretim tesisi bulunuyor. (CİHAN)